De factuur komt in de Spam-box van mijn klant terecht. Wat nu?

Volgen

De facturen die vanuit QicsMilestones worden verstuurd, versturen wij via SendGrid. SendGrid is een third-party tool die in staat is om grote hoeveelheden e-mails te versturen vanuit een applicatie. 

De afzender van de e-mail kunt u zelf instellen, bij de bedrijfsinstellingen: 

mceclip0.png

Om te voorkomen dat deze e-mails in de spamfilter komen bij klanten, moet u uw DNS-server laten weten dat SendGrid namens u (vanuit uw domeinnaam, in dit voorbeeld 'demobedijf.nl') e-mails (facturen) mag versturen. Dit 'toestaan' wordt vastgelegd in een zogenaamd 'SPF-record'. SPF staat voor Sender Policy Framework. Zie https://www.internedservices.nl/faq/spf-records-waarom-en-wat-is-het/ voor meer informatie over SPF records. 

U kunt het SPF record door uw systeembeheerder laten aanpassen op uw DNS-server. Deze heeft de volgende informatie hiervoor nodig:

E-mails vanaf de QicsMilestones omgeving worden verzonden van het IP adres 167.89.53.44. U kunt dit adres opnemen in de-ip4 parameter van het SPF record (zie voor een voorbeeld https://sendgrid.com/docs/glossary/spf/#-Dont-want-to-include-another-hostname-lookup).

Een voorbeeld van het SPF-record met hierin opgenomen het juiste ip-adres:

v=spf1 a mx include:_spf.google.com include:spf.protection.outlook.com ip4:167.89.53.44 ~all

De e-mails zijn voorzien van een mailheader met als afzender: delivery.qicsmilestones.nl

UPDATE 30 SEPTEMBER 2020: We treffen extra maatregelen om er voor te zorgen dat facturen niet in de spam folder van uw klanten terecht komen. Zie https://support.qics.nl/hc/nl/articles/360050354311-Voorkom-dat-facturen-in-de-spam-folder-van-uw-klanten-terecht-komen voor meer informatie.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk