Tijd voor tijd

Volgen

In veel bedrijven is de gewoonte om het aantal uren overwerk in te ruilen voor extra vakantie-uren. Een bekende term voor dit systeem is tijd voor tijd. Met het volgende stappenplan implementeert u tijd voor tijd voor uw medewerker.

Stappenplan tijd voor tijd

Eerst maakt u een uurartikel aan voor tijd voor tijd. Ga hiervoor naar het menu [Organisatie] [Artikelen] en klik linksboven in het scherm op [Nieuw uurartikel]:

mceclip0.png

Vul de velden bijvoorbeeld als volgt in:

mceclip1.png

Let vooral op dat in het veld [Type afwezigheid] wordt gekozen voor het type [Tijd voor tijd]. Kies vervolgens [OK] om op te slaan.

U kunt eventueel een apart project aanmaken, of u schrijft de Tijd voor tijd uren op één van uw andere interne projecten. Invoeren gaat gewoon via het menu [Invoeren uren/onkosten]. Heeft een medewerker Tijd voor tijd uren tegoed, dan worden deze als negatieve uren ingevoerd. Het saldo is zichtbaar voor medewerkers door linksboven in het scherm over de medewerkernaam heen te bewegen. Dit saldo wordt als positief getal weergegeven:

mceclip2.png

Tijd voor tijd uren tellen mee in de berekening van het vakantiebudget.

 


 

Vakantie-uren registeren

Wellicht ten overvloede, de functie tijd voor tijd is wat anders dan het aantal uren vakantie waar een medewerker jaarlijks recht op heeft.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk