Single Sign on (SSO): integratie met Google workspace

Volgen

The Google SSO integratie maakt het mogelijk om gebruikers binnen je Google domein in te laten loggen in QicsMilestones.

SSO activeren in QicsMilestones is een eenvoudige handeling, maar voordat je dit doet is er één belangrijke voorwaarde, namelijk:

Gebruikersnamen in QicsMilestones moeten gelijk zijn aan de e-mailadressen (of gebruikersnaam/domein) waarmee in Google wordt ingelogd.

Zijn gebruikersnamen niet gelijk, dan dienen deze aangepast te worden via het menu [Systeem] [Gebruikers] in QicsMilestones. 

Activeren van SSO

SSO kan worden geactiveerd door een gebruiker die rechten heeft op het menupad [Systeem] [Beveiliging] [Active directory integratie]. We adviseren om het activeren van SSO door de systeembeheerder uit te laten voeren. Het is namelijk van belang dat degene die SSO activeert in de juiste Google omgeving is ingelogd. Tijdens het activeren van SSO wordt QicsMilestones automatisch aan de Google omgeving gekoppeld waar diegene op dat moment is ingelogd.

Activeren van SSO doe je via het menu [Systeem] [Beveiliging] [Google identity integratie]:

mceclip0.png

Vervolgens verschijnt dit scherm waar de gebruiker een google account kan selecteren voor het configureren van de QicsMilestones tenant.

 

mceclip0.png

 

Na authenticatie via Google, wordt onderstaande pagina geopend met een knop om de 'Google identity integratie in te schakelen.

 

'mceclip1.png

Kies je voor Enable, dan zal QicsMilestones worden gekoppeld aan de Google workspace waar je bent ingelogd.

mceclip2.png

 

Is SSO eenmaal enabled, dan geldt dit voor alle QicsMilestones gebruikers. Na het enabelen, ziet het inlogscherm er als volgt uit:

mceclip1.png

Om van Google gebruik te maken kies je voor ‘Log in with Google account om in te loggen’.

 

Met SSO nog makkelijker inloggen

Wanneer je al bent ingelogd Google met je account en QicsMilestones opent, wordt nog steeds een aanmeldingsformulier weergegeven waar je ofwel je gebruikersnaam en wachtwoord moest invullen, of op een van de SSO-aanmeldingsknoppen moest klikken.

Je kunt nu rechtstreeks inloggen op QicsMilestones, zonder het aanmeldingsformulier. Door aan de url van QicsMilestones een parameter genaamd "enforcesso" toe te voegen, zoals:


https://qicsmilestones.qics.nl/html?enforcesso=google

Na het openen van deze link, als de gebruiker al is ingelogd op Google, wordt het aanmeldingsformulier niet weergegeven en wordt de gebruiker direct naar QicsMilestones geleid.

 

Opmerkingen

  • Meld je af in QicsMilestones, dan ben je vervolgens (zoals gebruikelijk) ook afgemeld uit alle andere Google applicaties;
  • Is per abuis de verkeerde Google workspace gekoppeld, ga dan nogmaals naar het menupad [Systeem] [Beveiliging] [Google identity integratie] en kies vervolgens voor [Disable]. De QicsMilestones omgeving wordt vervolgens ontkoppeld van de Google workspace;
  • Heeft een gebruiker toegang tot meerdere QicsMilestones tenants en zijn deze tenants aan verschillende Google workspaces gekoppeld, dan werkt SSO alleen in het primaire domein. In de andere tenants kan met de QicsMilestones gebruikersnaam en wachtwoord worden ingelogd.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk