Veel gestelde vragen bij het in gebruik nemen van Afas

Volgen

Waarom moet een client altijd als debiteur worden opgegeven in Afas en is een persoon niet afdoende?

Personen bevatten niet de mogelijkheid om een vertegenwoordiger en type verkoop relatie op vast te leggen. Ook eventuele btw plicht wordt opgehaald in AP om te gebruiken bij de facturatie vandaar dat een client altijd een verkooprelatie moet zijn.

Hoe moet de einddatum verzuim worden ingericht?

In AP is het gebruikelijk dat we de beter op datum registreren en niet de laatste verzuimdag. In Afas kan dit ingesteld worden door naar de volgende instellingen te gaan:

1. Ga naar:HRM/Beheer/Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad:Aan- en afwezigheid.
  3. Selecteer de methode voor het afsluiten van het verzuim:
    • Aan begin van eerstewerkdag

Bij type roosterUren per weekofUren per dagbepaalt Profit het gemiddelde uren per dag voor de aanwezigheid op de laatste dag. Je kunt hierop afwijken door zelf een waarde in te vullen.

Bij type roosterWerktijdenhaalt Profit de eindtijd voor hetverzuimuit het rooster van de medewerker