Voorschotfacturen aanmaken en verrekenen

Volgen

Tijdens de implementatie heb je projecten met voorschotfacturatie-afspraken aangemaakt. Hoe kan je inzicht krijgen in de status van deze projecten?

  1. Ga naar de menubalk links op het scherm en klik op >>.
  2. Ga naar [Productie].
  3. We beginnen blanco door alle filters en groeperingen van het scherm te verwijderen via [Filter leegmaken] en [uitzetten groepering]. mceclip0.png
  4. Om nieuwe filters toe te voegen klik je op het  mceclip3.png [uitgebreid filter] icoon. Je kunt nu filteren op de beschikbare kolommen.
  5. Filter op: [facturatievorm] 'Voorschotten'.

    NB: Kolommen waar een filter op staat kleuren 'blauw'. Wanneer de kolom [Facturatievorm] niet beschikbaar is, kun je deze toevoegen via het radar icoon rechtsboven mceclip1.png.

  6. Vul bij [van] en [tot en met] de periode in waar je op wilt filteren.
  7. Om inzicht te krijgen bij welke klanten voorschotten zijn aangemaakt, klik je op [aanzetten groepering] en kies je voor 'Klant'. 

mceclip1.png

8. We gaan nu verder inzoomen op een specifieke klant. In dit voorbeeld 'van der Meer'.mceclip2.png

Wat betekenen de verschillende kleuren?

Bij Type zie je dat er regels van het type 'Uur' en 'Voorschot' zijn.

Er zijn drie urenregels geboekt op deze facturatie-afspraak. Twee regels hebben de status 'Ingediend' (blauw) en één regel heeft de status 'Goedgekeurd' (groen).

Er zijn vier voorschotregels. Drie regels hebben de status 'goedgekeurd' (groen). Deze regels zijn nog niet 'gefactureerd'.

Eén voorschot heeft de status 'Voorschot gefactureerd' (oranje), het voorschot is al 'gefactureerd' maar nog niet 'verrekend'.

Open de regel met de status 'voorschot gefactureerd' (oranje). Je kunt hier zien wat het factuurnummer is van de factuur waarop dit voorschot gefactureerd is.

mceclip3.png

Een voorschot factuur maken

Het voorschot van februari staat nog open.

Om dit voorshot te factureren, selecteer je de regel en klik je op je rechtermuisknop, kies voor de optie [Voorschotfacturen of verrekenfacturen aanmaken].

 

mceclip4.png

Kies voor [Type] 'voorschot', en klik op OK. mceclip5.png

De factuur is aangemaakt. De regel krijgt nu ook de status 'Voorschot gefactureerd' (oranje).

mceclip6.png

Een verrekenfactuur maken

Je wilt een tussentijdse afrekening maken.

Om de regels met de status 'Ingediend' (blauw) ook mee te nemen, moeten deze regels eerst 'goedgekeurd' (groen) worden. Selecteer de regels en klik op rechtermuisknop>goedkeuren.

Selecteer alle regels, klik op je rechtermuisknop, kies voor de optie [Voorschotfacturen of verrekenfacturen aanmaken].

Kies voor [Type] 'verrekening'.

mceclip7.png

NB: Met de optie [verreken alle], heb je de mogelijkheid om ook uren van andere facturatie-afspraken mee te nemen. Dat is in dit voorbeeld niet van toepassing, aangezien we een filter op de facturatie-afspraak 'voorschot' hebben staan.

Klik op OK.

De factuur is aangemaakt. De regel krijgt nu ook de status 'gefactureerd' (paars).

mceclip8.png

Open de voorschotregel met de status 'gefactureerd' (paars). Je kunt hier zien wat het factuurnummer is van de slotfactuur waarop dit voorschot is 'verrekend'.

mceclip9.png

NB: Zolang er geen nieuw voorschot gefactureerd wordt, kan er gewoon een 'nacalculatie' factuur voor de uren en onkosten aangemaakt worden.

Vind je dit een nuttig overzicht. Sla dit scherm dan op als weergave via het mceclip10.png icoon rechtsboven in je scherm.

 

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk