Budgetten importeren

Volgen

In QicsMilestones kunt u budgetten handmatig invoeren of importeren. In dit artikel beschrijven we hoe beide methodes in zijn werk gaan.

 

1. Handmatig invoeren

Dat is de snelste manier als het om 1 of een paar projecten gaat. Als er gedurende het jaar een nieuwe klant bij komt, is dit de manier om het budget vast te leggen.mceclip0.png

De relatiebeheerder moeten dan de budgetregel open klikken en daar het aantal en het verkooptarief invoeren. Of het aantal en het bedrag, dan rekent QM automatisch het tarief uit (Bedrag/aantal)

mceclip1.png

2. Importeren

U kunt budgetten ook importeren. Dat kan voor 1 project, maar ook voor meerdere projecten tegelijk.. Wij adviseren om deze functie over te laten aan iemand die dat vaker doet en ook alleen te gebruiken als u veel budgetten tegelijk wilt importeren, bijvoorbeeld bij het opzetten van de inrichting of bij een jaarovergang.

 

1 project:

  • Open het budget van het project en kies voor ‘ exporteren’

mceclip2.png

 

  • Open de excel sheet en vul de kolommen ‘budget hours’ en ‘sales rate’. Zet de waarde ‘Is sales rate custom’ overal op ‘ Yes’.

Let op: uhoeft alleen de regels waar ‘Is Parent’ op ‘No’ staat in te vullen. QM berekent dan zelf de subtotalen.

mceclip3.png

 

Na het invullen ziet de sheet er bv zo uit:

mceclip4.png

  • Sla de sheet op
  • Importeer de sheet in het project

mceclip5.png

 

mceclip6.png

Na import (even op refresh klikken) ziet het budget er als volgt uit:

mceclip7.png

 

Voor meerdere projecten:

De export en import van budgetten voor meerdere projecten tegelijk, verloopt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven import. U start de export/import alleen dan vanuit het scherm ‘projecten’, waarbij u de projecten selecteert waarvan u de budgetten wilt bijwerken.

 

mceclip8.png

 

In kolommen T en V ziet u dan de projectnaam terug.

mceclip9.png

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk