Release QicsTime 3.7.60

Volgen

Laden gegevens in het scherm uren & verschotten per project

Wanneer een medewerker niet gekoppeld is aan een project (als projectmanager) dan startte dit scherm op met het manager filter op ‘—Selecteer een manager’. Na actualiseren werden alle projecten zichtbaar met bijvoorbeeld de status ‘Open’. In de vorige versie van QicsTime was een aanpassing gedaan waardoor dit niet meer werkte. We hebben dit opgelost. Wanneer je niet gekoppeld bent aan een project als project manager, start het scherm met de manager filter ‘—Alle managers’. Na actualiseren zijn alle projecten weer zichtbaar.

mceclip0.png

 

Default gebruikersinstellingen overnemen bij een nieuwe medewerker

Via systeem, gebruikersinstellingen kun je default instellingen aanmaken voor medewerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoerscherm voor het invoeren van uren en onkosten dat gebruikt wordt. Het is ook mogelijk om te blokkeren dat medewerkers deze instelling zelf nog mogen aanpassen. Deze instellingen worden nu ook overgenomen bij het aanmaken van een nieuwe medewerker.

 

Printen van rapporten in google chrome

Het was niet mogelijk om rapporten te printen vanuit QicsTime web wanneer je gebruik maakte van google Chrome. Dit is opgelost. Je kunt het rapport nu downloaden als PDF en vervolgens printen.

 

Diverse verbeteringen in QicsTime web

We hebben een aantal verbeteringen aangebracht in QicsTime web m.b.t. de pop-up bij het zoeken van projecten, de verdeling (breedte) van de kolommen en het bewerken van een regel.

 

Importeren stamgegevens vanuit Exact Online

We hebben een probleem opgelost met het importeren van klanten vanuit Exact Online.

Het betreft een foutmelding m.b.t. de factuurmethode.

 

Aanpassingen UBL (standaard voor elektronisch factureren)

We hebben een aantal aanpassingen gedaan in de standaard UBL. Dit betreft o.a. de 'partylegalentity' van de accountingcustomerparty en de de orderreference.

 

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk