Medewerker tarieven importeren / exporteren

Volgen

Wanneer u in één keer de tarieven van een aantal medewerkers wilt aanpassen, kunt u het beste gebruik maken van functies 'Exporteer tarieven' en 'Importeer tarieven'. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u medewerker tarieven kunt exporteren en importeren.

 

Exporteren tarieven

Om voor een medewerker een tarief toe te voegen, kunt u gebruikmaken van de functie ‘Exporteer tarieven’ en ‘Importeer tarieven’. Hierdoor kunt u op een snelle manier de tarieven van meerdere medewerkers tegelijk aanpassen.

 Allereerst moeten de desbetreffende medewerkers zijn aangemaakt in QicsMilestones. Daarna kunt u in het menu onder het tabje ‘Organisatie’ kiezen voor de optie ‘Exporteer tarieven’:

 mceclip7.png            

mceclip8.png

 Om een goede export te kunnen maken, selecteert u de volgende gegevens:

  • Oorsprong: Medewerker
  • Inclusief artikel-gerelateerde tarieven: Nee
  • Inclusief niet gedefinieerde tarieven: Ja (hiermee exporteert u ook medewerkers die nog geen tarieven hebben)
  • Valuta: (desbetreffende valuta)
  • Tarieftype: verkooptarief
  • Geldig op: (wanneer het tarief geldig was)

 

U klikt op Ok en er wordt een MS Excel-sheet gegenereerd met de tarieven per medewerker. Dat zou er als volgt kunnen uitzien:

mceclip2.png 

 

Voor werknemers 1 en 2 zijn er blijkbaar al tarieven gedefinieerd, maar voor werknemers 3 en 4 nog niet. In kolom G kunt u voor werknemers 3 en 4 een tarief toevoegen. U kunt hier ook de tarieven aanpassen voor werknemers 1 en 2. Het Excel bestand slaat u vervolgens op.

 

Importeren tarieven

Nu u in de Excel-sheet de juiste tarieven heeft gezet, kunt u deze tarieven gaan toevoegen aan QicsMilestones. Dat gaat als volgt: In het menu onder het tabje ‘Organisatie’ kiest u voor de optie ‘Importeer tarieven’:

 mceclip5.png

 mceclip6.png

Hier selecteert u bij ‘Oorsprong’: ‘Medewerker’ en via het rood omrande knopje selecteert u het zojuist opgeslagen Excel bestand. Wanneer u nu op Ok klikt, worden de tarieven voor de medewerkers geïmporteerd en aangepast.

De status van de import kunt u rechtsboven in uw scherm volgen door op het  cirkeltje te klikken:

 mceclip9.png

Het importeren is succesvol wanneer de balk volledig groen is.

Soms gaat er onverhoopt iets mis en wordt de balk volledig of deels rood. Door op de blauwe letters eronder te klikken, navigeert u naar een pagina waarbij kort staat aangegeven wat er mis is gegaan.

mceclip10.png 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk