Zo maakt u een artikel aan voor het boeken van vakantie-uren

Volgen

Dit artikel maakt deel uit van de 5 stappen die nodig zijn om QicsMilestones te configureren voor het registeren van vakantie-uren.

Klik op:

• Organisatie

• Artikelen

Klik bovenin uw scherm op

• Nieuw uurartikel of Nieuw onkostenartikel om het nieuwe artikel aan te maken.

U bent nu in het venster Nieuw uurartikel. Velden met een asterisk (*) bent u verplicht in te vullen.

U gaat nu het scherm van boven naar beneden af en begint met een naam voor het artikel.

Klik:

• Naam

Dat kan van alles zijn:

• vakantie

• dagen vrij

• vrij

Het maakt niet uit wat u invoert, als u het later maar herkent als het veld waarin u vakantie-uren kunt wegschrijven. In deze uitwerking kiezen we voor: 'vrij'. Met dit artikel gaat uw collega straks immers vakantie-uren boeken.

Klik nu op:

• Code

Tik hier een unieke code in. Dat kan een getal zijn, een woord of een combinatie van een getal en een woord. Aan deze unieke code herkent QicsMilestones het artikel.

In dit voorbeeld kiest u een getal, ‘2’.

Dit klikt en kiest u bij de volgende velden:

• Is actief: Ja

• de gewenste Artikelgroep

• Beschikbaar bij het invoeren van uren: Ja

• Type afwezigheid: Vakantie

• Ok

U heeft nu een artikel aangemaakt voor het boeken van vakantie-uren. Het maken van dit artikel is de eerste stap van vijf om vakantie-uren te boeken. Ga nu naar stap 2