Artikel aanmaken voor meerdere bedrijven tegelijk

Volgen

Zijn er binnen QicsMilestones meerdere bedrijven ingericht, dan kan het handig zijn om stamgegevens centraal aan te maken en te gebruiken voor meerdere bedrijven. Dit artikel legt uit hoe je een artikel kunt benutten voor meerdere bedrijven.

Is een artikel aangemaakt, dan kan het artikel voor meerdere bedrijven worden benut. Het artikel wordt dan in meerdere bedrijven onder dezelfde code aangemaakt en kan worden beheerd vanuit het 'hoofdbedrijf'. Lees eventueel deze toelichting voor het aanmaken van een nieuw artikel.

Tijdens het aanmaken van artikelen in meerdere bedrijven worden een aantal velden van het 'basis' artikel meegenomen naar de andere bedrijven, andere instellingen moeten per bedrijf worden gevuld.

Instellingen over bedrijven heen

  • Alle gegevens op de tab Algemeen worden in andere bedrijven overgenomen;
  • Voor de tab Facturatie geldt dit alleen voor de instelling 'Factureerbaar':

mceclip1.png

Instellingen per bedrijf

Alle andere velden en tabjes zijn bedrijfsspecifiek en zullen per bedrijf ingevuld moeten worden. Dat geldt dus ook voor artikeltarieven die gehanteerd worden per bedrijf.

Aanmaken in meerdere bedrijven

Op het tabje 'Bedrijven' vink je aan in welke bedrijven het artikel aangemaakt moet worden:

mceclip2.png

 

Na het opslaan van de wijzigingen is het betreffende artikel aangemaakt in de aangevinkte bedrijven.

Artikelen in bulk aanmaken

Wil je artikelen per bedrijf in bulk aanmaken, maak dan gebruik van de export/import mogelijkheid in het scherm [Artikelen]. Exporteer de artikelen uit het 'hoofdbedrijf' en importeer deze artikelen in de gewenste andere bedrijven. Lees hier de uitleg over het importeren van artikelen.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk