2016-07 Qics consultancy na implementatie

Volgen

Tijdens de implementatie van QicsTime hebt u contact gehad met één van onze consultants. Na enige tijd met de software te hebben gewerkt, blijkt vaak dat er nog aanvullende wensen zijn. Graag willen wij u via deze nieuwsbrief wijzen op  wat onze consultants nog meer voor u kunnen betekenen. 

 

Uitvoeren van updates 

Om QicsTime up-to-date te houden, komen er regelmatig nieuwe releases uit. Wij helpen uw systeembeheerder graag met de update – en installatieprocedure en de benodigde documentatie. 

 

Servermigratie 

Bij de aanschaf van een nieuwe server kan het zijn dat er databases en/of software verplaatst moet worden. In onze nieuwsbrief over servermigraties leest u hoe u dit soepel kunt laten verlopen. Op basis van deze informatie kunt u uw beheerder laten beslissen of  hij de migratie zelf uitvoert of dat ondersteuning van ons gewenst is.  

 

Trainingen 

Hebt u het idee dat u meer uit de software zou kunnen halen dan u nu doet, is er een nieuwe medewerker in dienst getreden of wilt u advies over hoe het beter of anders kan? Wij verzorgen op maat gemaakte trainingen en begeleiding op de werkplek. 

 

Maintenance 

Elke dag komen er nieuwe gegevens in uw QicsTime-database. Daarnaast hebt u te maken met verhuizingen op servers en updates van software. Net als uw auto dient een database regelmatig gecontroleerd te worden. Onderhoud is een belangrijk onderdeel van uw infrastructuur. Wij kunnen u hierbij ondersteunen. 

 

Stamgegevens opschonen 

Het dagelijkse gebruik van QicsTime leidt soms tot vergissingen en correcties. Projecten zijn aangemaakt maar worden nooit gebruikt, de tariefbepaling is niet correct ingesteld waardoor u elke maand achteraf correcties moet doorvoeren. Wij kunnen u helpen bij het inzichtelijk maken van deze zaken en het opschonen van QicsTime. 

 

Evaluatie factuurlay-outs  

Bij de implementatie van QicsTime worden één of meerdere factuurlay-outs ontworpen. Wanneer uw organisatie verandert, wijzigt wellicht ook uw behoefte ten aanzien van de facturen. Wij kunnen nieuwe factuurlay-outs voor u maken en ook op het gebied van e-Billing veel voor u betekenen. 

 

Procesanalyse 

Bij het inzetten van software ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, moet de software flexibel ingericht worden. Soms is het beter om processen met een kleine aanpassing beter te laten aansluiten bij de mogelijkheden van de software. Wij kunnen u ondersteunen bij het in kaart brengen van uw processen en aanpassingen doorvoeren. 

 

Rapportages 

Managementinformatie is een belangrijk onderdeel om uw organisatie aan te sturen. QicsTime biedt standaard maar liefst 54 rapporten aan. Hebt u toch nog extra wensen? Wij kunnen rapportages voor u op maat maken.  

 

Views en draaitabellen 

Soms heeft een gebruiker liever geen maatwerkrapport, maar wil hij juist de beschikking hebben over actuele data uit de database om zelf analyses te kunnen doen. 

Voor key-users met voldoende kennis van Excel kunnen wij views ontwikkelen.  Een view haalt actuele data op uit de database. De gebruiker kan deze data zelf verder analyseren via een draaitabel. 

 

Performance 

Naast het periodieke onderhoud van uw database is het belangrijk om de prestaties van uw database op peil te houden. Worden print previews nog even snel op het scherm getoond en wordt uw urenregistratie nog vlot geladen? Wij kunnen u helpen uw applicatie beter te laten presenteren. 

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak inplannen met een van onze consultants, neem dan contact met ons op via support@qics.nl 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk