Reporting Services en Subscriptions

Volgen

Een van de sterke punten van QicsTime is de vele (50+) standaardrapportages die meegeleverd worden. De rapporten bieden onder andere inzicht in de geboekte uren per medewerker, de gefactureerde uren en verschotten per klant, diverse onderhanden werk overzichten en vele managementrapportages. Door een groot aantal selectie- en filtermogelijkheden kunt u altijd de gewenste informatie opvragen die u nodig heeft. Deze rapporten kunt u op het scherm bekijken, uitprinten, of exporteren naar PDF of Microsoft Excel.

 

De rapporten in QicsTime zijn ontwikkeld met Microsoft Reporting Services. Dit is een standaard onderdeel van Microsoft SQL Server (zie hoofdstuk 9 Systeemeisen). Naast de mogelijkheid om rapporten te maken heeft Microsoft Reporting Services nog twee interessante opties:

  • Email and file share subscriptions and scheduling;
  • Data driven report subscription.

1.1.  Email and file share subscriptions and scheduling

Met deze optie kun je een abonnement aanmaken op een rapport. Het rapport wordt dan op een vast moment, bijvoorbeeld iedere maandag om 9:00, verstuurd.

1.2.  Data driven report subscription

Ook met deze optie kun je een abonnement aanmaken op een rapport. Maar of het rapport ook daadwerkelijk verstuurd wordt, is afhankelijk van een waarde in de database. Het rapport wordt bijvoorbeeld iedere maandag om 9:00 verstuurd, maar alleen als de medewerker de vorige week minder dan 40 uur geboekt heeft.

Welke van deze opties in Microsoft Reporting Services beschikbaar zijn verschilt per Microsoft SQL Server licentie. In onderstaande tabel ziet u welke Microsoft SQL Server licentie geïnstalleerd moet zijn, om van een bepaalde optie gebruik te kunnen maken:

 

Enterprise

BI

Standard

Web

Express

Email and file share subscriptions and scheduling

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Data driven report subscription

Ja

Ja

Nee

Nee

Nee

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk