Hoe maak ik een (standaard) btw-code aan?

Volgen
  • Ga via het menu naar [Organisatie] -> [Meer...] -> [BTW codes].
  • Klik op [Nieuw] (het plusje (+) ).
  • Geef de btw-code een naam (bijvoorbeeld 21% btw) en een code (bijvoorbeeld 21).
    Als u QicsMilestones koppelt aan een financieel pakket, moet deze code overeenkomen met de btw-code in uw financiële pakket.
  • Voer bij [Percentage] het btw-percentage in.
    Alle btw-codes die in QicsMilestones gebruikt worden zijn exclusief.
  • Kies voor [BTW verlegd] als de btw in een ander land wordt betaald. Voor facturen waarbij dit van toepassing is, kan er dan een afwijkende tekst geprint worden.
  • Zet [Standaardinstelling] op [Ja] als u de btw-code als standaard wilt instellen. Deze btw-code zal dan standaard bij elk artikel worden gevuld dat nieuw wordt aangemaakt. BTW-codes gekoppeld aan de artikelen worden gebruikt bij het aanmaken van factuurvoorstellen, tenzij een BTW-code is gekoppeld aan de relatie, dan zal deze worden gebruikt.

Heeft u een klant met een afwijkend btw-percentage? Dan kunt u bij [Organisatie] -> [Relaties] de juiste btw-code koppelen. Het btw-percentage dat aan de klant gekoppeld is, heeft voorrang op het btw-percentage dat aan een artikel gekoppeld is. Is er geen btw-percentage aan de klant gekoppeld, dan wordt het btw-percentage van het artikel gebruikt. Hierdoor kunt u meerdere btw-codes op een factuur gebruiken.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk