Hoe maak ik een correctiefactuur aan?

Volgen
  • Ga naar [Facturatie] -> [Facturen] of kies voor [Historische facturen] op uw startscherm.
  • Ga naar [Filter] en filter bij [Status] op [Verwerkt] om de verwerkte facturen weer te geven.
  • Rechtsklik met uw muis op de factuur en kies [Aanmaken correctie]:

• Pas indien gewenst de factuur – en leveringsdatum van de dienst aan.
  • Klik op [OK] om het nieuwe factuurvoorstel aan te maken.

De nieuwe factuur, een kopie van de originele factuur, kunt u vinden door te filteren op [Status=Voorgesteld of afgekeurd]. De oude blijft onveranderd en staat als [Status=Verwerkt] in de lijst.

• Selecteer de nieuwe factuur en rechtsklik met uw muis op [Openen] om de factuurregels te zien.
  • Rechtsklik met uw muis op de factuur en kies [Aanpassen totaalbedrag van de geselecteerde regels] en corrigeer de prijs.
  • Klik op [OK].

De correctieregel verschijnt op de factuur, die nu goedgekeurd, verwerkt en verzonden kan worden. De correcties komen niet als afboekingen terecht in het onderhanden werk, maar worden wel opgeteld bij de eindstand van het onderhanden werk.