Hoe maak ik een correctiefactuur aan?

Volgen

Voordat u een correctiefactuur aanmaakt wijzen wij u graag op de mogelijkheid om een creditfactuur aan te maken. Hoe u dat doet leest u in dit artikel: Hoe maak ik een creditfactuur aan? Het verschil tussen een creditfactuur en een correctiefactuur leest u hier. Gebruik de correct functie niet voor facturen met voorschotten en/of verrekeningen.

Voor het aanmaken van een correctiefactuur doet u het volgende:

  • Ga naar [Facturen].
  • Zoek de factuur op waarvan u een correctiefactuur aan wilt maken en open deze.
  • Druk bovenin uw scherm op de drie strepen en kies [Correct]:
    mceclip0.png

  • Pas indien gewenst de factuur – en leveringsdatum van de dienst aan:

mceclip1.png

Klikt u op [OK] dan worden er tegelijkertijd twee nieuwe facturen aangemaakt: een creditfactuur en een debetfactuur. Tevens wordt het oorspronkelijke onderhanden werk gemuteerd. Het oorspronkelijke factuurbedrag wordt namelijk verplaatst van de kolom [Gefactureerd] naar de kolom [Correcties].

LET OP: De creditfactuur die wordt aangemaakt via [Correct] is NIET wijzigbaar. Deze creditfactuur wordt aangemaakt in status [Goedgekeurd] en dit kan niet ongedaan worden gemaakt. De creditfactuur kunt u versturen als volledige credit op de oorspronkelijke factuur. In de nieuwe debetfactuur kunnen de gewenste aanpassingen worden gemaakt en deze wordt als nieuwe factuur aan de klant verstuurd. Aanpassingen in de nieuwe debetfactuur worden in het onderhanden werk als bij- of afboeking verwerkt. Wordt een regel verwijderd uit het factuurvoorstel, dan gaat deze terug naar het onderhanden werk (oftewel de Productie).

Klik op Wat is het verschil tussen een creditfactuur en een correctiefactuur? voor verdere toelichting.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk