Wat is het verschil tussen een creditfactuur en een correctiefactuur?

Volgen

Een creditfactuur kan in QicsMilestones via twee menuopties worden aangemaakt:

  • [Kopie of credit]
  • [Correct]

Het is belangrijk om het verschil tussen deze twee opties te kennen en vervolgens de juiste keuze te maken. We lichten beide opties aan u toe.

[Kopie of credit]

De optie [Kopie of credit] biedt de mogelijkheid om een factuur te kopiëren als debet of credit factuur. Wilt u een creditfactuur aanmaken, dan zet u een vinkje bij [maak een creditfactuur]. Vervolgens wordt een volledige kopie aangemaakt met negatieve bedragen. Deze factuur kunt u eventueel aanpassen en als (gedeeltelijke) creditfactuur naar uw klant sturen. De creditfactuur wordt in QicsMilestones als afboeking in het onderhanden werk geregistreerd in de periode die bij [Leveringsdatum dienst] is opgegeven. Hoe maak ik een creditfactuur aan?

[Correct]

Wanneer u kiest voor [Correct], wordt er een goedgekeurde creditfactuur én een debetfactuur (kopie van de oorspronkelijke factuur) als factuurvoorstel aangemaakt. De creditfactuur wordt gebruikt ter correctie van de oorspronkelijke factuur, zodat de oorspronkelijke factuur als ‘niet verstuurd’ kan worden beschouwd. LET OP: de creditfactuur heeft de status [Goedgekeurd] en kan NIET worden gewijzigd of verwijderd. De status [Goedgekeurd] van de creditfactuur die is aangemaakt via [Aanmaken correctie] kan niet ongedaan worden gemaakt. De creditfactuur wordt als correctie in het onderhanden werk opgenomen. Op het nieuwe debet factuurvoorstel kunt u aanpassingen doorvoeren, of deze factuur volledig terugdraaien. Factuurregels die zijn verwijderd gaan terug naar het onderhanden werk (productie). Hoe maak ik een correctiefactuur aan?

U vindt beide menuopties na openen van een factuur via het hamburgericoontje:

mceclip0.png

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk