Debiteuren aanmaken

Volgen

Debiteuren aanmaken via het volgende menupad in Exact Globe:

Financieel > Debiteuren > Onderhouden 

Voorwaarden voor het juist importeren van de gegevens uit Exact Globe naar QicsTime:

De debiteuren moeten de status ‘Actief’ hebben. 

Bij het aanmaken van de debiteuren kunt u alvast rekening houden met de volgende punten: 

De BTW:

De BTW op de factuur wordt bepaald door het BTW-percentage dat u aan een artikel koppelt (waar u dit in kunt stellen leest u in Hoofdstuk 2.3. Artikelen Aanmaken). Is er een debiteur met een afwijkend BTW-percentage, dan kunt u bij onderhoud debiteuren de juiste BTW-code koppelen op het tabblad ‘Financieel’.

Het BTW-percentage dat aan de klant gekoppeld is, heeft dus voorrang op het BTW-percentage dat aan een artikel gekoppeld is. Is er geen BTW-percentage aan de klant gekoppeld, dan wordt het percentage van het artikel gebruikt. 

Het factuuradres:

Er zijn vier soorten adrestypen:

-    Bezoek

-    Levering

-    Factuur

-    Post

Bij het aanmaken van een nieuwe debiteur wordt het bezoekadres standaard gebruikt om het factuuradres te vullen. Heeft de klant een afwijkend factuuradres, dan moet u dit nog invullen onder het adrestype factuur. Dit adrestype komt op de factuur te staan. 

Een afwijkende factuurdebiteur:

Moet de factuur niet naar de klant zelf, maar naar een andere debiteur (bijvoorbeeld een administratiekantoor), dan kunt u deze debiteur koppelen op het tabblad ‘logistiek’. In QicsTime kunt u op het project aangeven of de factuur naar de factuurdebiteur verstuurd moet worden of niet. Over het inrichten van projecten in QicsTime leest u meer in Hoofdstuk 12.2. Het inrichten van vaste projecten in QicsTime en in Hoofdstuk 12.3. Het inrichten van nacalculatie projecten in QicsTime.

De relatiemanager:

Op het tabblad ‘Logistiek’ kunt u een vertegenwoordiger aan de klant koppelen. Deze vertegenwoordiger kunt u later in QicsTime gebruiken om gegevens te filteren. Wanneer u bijvoorbeeld het scherm van alle te accorderen factuurvoorstellen voor u heeft, kunt u een selectie maken van alle factuurvoorstellen van één vertegenwoordiger. Naast de vertegenwoordiger kan er per project een projectmanager worden gekoppeld. Over het koppelen van projectmanagers leest u meer in Hoofdstuk 2.2 Projecten aanmaken.

LET OP: Alle overige velden bij het aanmaken van een debiteur zijn niet van belang voor de werking van QicsTime. Voor het gebruik van andere functionaliteiten van deze module verwijzen wij u naar uw Exact-dealer.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk