Overige standaardinstellingen

Volgen

Uitleg van alle overige Algemene Instellingen in QicsTime: 

Standaardbeveiligingsrol: 

Rol:

De standaardrol waaronder medewerkers worden geïmporteerd. Voor meer informatie over het aanmaken van rechten en rollen: Hoofdstuk 10.5. Rechten en rollen aanmaken. 

Standaardartikelgroep: 

Artikelgroep:

De standaardartikelgroep waaronder artikelen worden geïmporteerd. Voor meer informatie over artikelgroepen, zie Hoofdstuk 10.1.2. Het aanmaken van artikelgroepen. 

Standaard toeslagen: 

Percentage:

Het standaard toeslagpercentage per uursoort/verschot. Voor meer informatie over toeslagen, zie Hoofdstuk 12.3. Het inrichten van nacalculatie projecten in QicsTime. 

Facturen Exporteren:

Facturen Exporteren:

Melding OHW datum maand/jaar combinatie ongelijk aan factuurdatum maand/jaar combinatie.

Wanneer u gebruik maakt van de OHW rapportages in QicsTime dan kunt u tijdens het afhandelen van de factuurvoorstellen de OHW datum bepalen. Als u dit wilt, krijgt u een waarschuwing op het moment dat de maand/jaar combinatie ongelijk is aan de factuurdatum maand/jaar combinatie.

Factuurregel opmerking bij- en afboeken:

Verplicht:

Wanneer u deze optie op ‘ja’ zet, verplicht u degene die de facturen accordeert een opmerking in te voeren bij het bij- of afboeken van factuurregels. 

Projectteams:

Importeren:

U kunt kiezen of u de projectteams in Exact of in QicsTime aanmaakt. Wilt u de projectteams in QicsTime aanmaken en beheren, zet ‘Importeer teams’ dan op ‘nee’. Wilt u de projectteams aanmaken in Exact en synchroniseren met QicsTime, dan zet u ‘Importeer projectteams’ op ‘Ja’. Voor meer informatie over het werken met projectteams, zie Hoofdstuk 12.2. Het inrichten van vaste projecten in QicsTime en Hoofdstuk 12.3. Het inrichten van nacalculatie projecten in QicsTime.

Gebruik:

Wanneer u deze optie op ‘Ja’ zet, zal standaard in een project het gebruik van projectteams op ja staan. Dit heeft tot gevolg dat medewerkers in het web alleen de projecten zien waaraan zij zijn gekoppeld. U kunt per project deze optie op ‘Nee’ zetten. Alle medewerkers kunnen dit project dan zien en er uren op schrijven.

Begin- en einddatum:

Wanneer u deze optie op ‘Ja’ zet, kunt u per projectlid de begin- en einddatum aangeven. Het project is dan alleen zichtbaar voor deze medewerker tijdens het urenboeken in de aangegeven periode. Wanneer u de optie ‘Importeren projectteams’ ook op ‘Ja’ heeft staan, kunt u ook de begin- en einddatum voor lidmaatschap van het project, voor een medewerker, uit Exact importeren.

Factuurlay-outs: 

Lay-outs:

Standaard zijn hier alle lay-outs gekoppeld die meegeleverd worden met QicsTime. Wanneer u een afwijkende lay-out voor uw organisatie heeft laten ontwikkelen, kunt u deze hier koppelen. Per divisie, per klant of per project kunt u eventueel nog een afwijkende lay-out koppelen. 

BTW-codes: 

Gebruiken:

Deze instelling is alleen van toepassing wanneer u factureert vanuit QicsTime zonder directe koppeling met een financieel pakket. 

Gesynchroniseerde velden: 

Blokkeren:

Als het maatwerk op Exact Globe of Synergy Enterprise is geïnstalleerd, kunt u stamgegevens synchroniseren van Exact Globe of Synergy naar QicsTime. De velden die worden aangemaakt in Exact Globe of Synergy kunnen geblokkeerd worden in QicsTime door deze optie op ‘Ja’ te zetten. U kunt dan niet per ongeluk iets aanpassen in QicsTime wat eigenlijk in Exact Globe of Synergy Enterprise aangepast had moeten worden.

Factuur pdf export pad: 

Factuur pdf export:

Bij Factureren > Facturen printen kunt u er voor kiezen om de facturen naar een pdf bestand af te drukken. Hier kunt u een standaard directory opgeven naar waar deze pdf bestanden worden geëxporteerd.


Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk