Debiteuren aanmaken in Synergy Enterprise

Volgen

Debiteuren aanmaken via het volgende menupad in Synergy Enterprise:

Klanten > Invoer > Zakenrelatie. 

Voorwaarden voor het juist importeren van de gegevens uit Synergy Enterprise naar QicsTime:

De zakenrelaties moeten de status ‘Actief’ hebben en een debiteurcode hebben (u kunt in Exact Synergy een debiteur aanmaken door de gegevens van de zakenrelatie op te slaan en dan rechts onder in uw scherm nieuw > debiteur aan te klikken). 

Bij het aanmaken van de debiteuren kunt u alvast rekening houden met de volgende punten:

De BTW:

De BTW op de factuur wordt bepaald door het BTW-percentage dat u aan een artikel koppelt (Waar u dit in kunt stellen, leest u in Hoofdstuk 2.3 Activiteiten aanmaken). Is er een debiteur met een afwijkend BTW-percentage dan kunt u bij onderhoud debiteuren de juiste BTW-code koppelen op het tabblad ‘Financieel’.

Het BTW-percentage dat aan de klant gekoppeld is, heeft dus voorrang op het BTW-percentage dat aan een artikel gekoppeld is. Is er geen BTW-percentage aan de klant gekoppeld, dan wordt het percentage van het artikel doorbelast.  

Het factuuradres:

Er zijn vier soorten adrestypen: 

-    Bezoek

-    Levering

-    Factuur

-    Post

Bij het aanmaken van een nieuwe debiteur wordt het bezoekadres standaard gebruikt om het factuuradres te vullen. Heeft de klant een afwijkend factuuradres, dan moet u dit nog invullen onder het adrestype ‘Factuur’. Dit adrestype komt op de factuurlay-out te staan. U kunt een afwijkend factuuradres aanmaken door uw invoer op te slaan. Achter het adres komt nu een (4) te staan. Wanneer u op deze link klikt, kunt u de adressen aanpassen.

Een afwijkende factuurdebiteur:

Moet de factuur niet naar de klant zelf, maar naar een andere debiteur (bijvoorbeeld een administratiekantoor), dan kunt u rechtsonder in uw scherm bij facturering een afwijkende factuurdebiteur koppelen. In QicsTime kunt u op het project aangeven of de factuur naar de factuurdebiteur verstuurd moet worden of niet. Over het inrichten van projecten in QicsTime leest u meer in Hoofdstuk 12.2 Het inrichten van termijnprojecten in QicsTime en in Hoofdstuk 12.3 Het inrichten van nacalculatie projecten in QicsTime.

De relatiemanager:

Bij manager kunt u een vertegenwoordiger aan de klant koppelen. Deze vertegenwoordiger kunt u later in QicsTime gebruiken om gegevens te filteren. Wanneer u bijvoorbeeld het scherm van alle te accorderen factuurvoorstellen voor u heeft, kunt u een selectie maken van alle factuurvoorstellen van één vertegenwoordiger. Naast de vertegenwoordiger kan er per project een projectmanager worden gekoppeld. Over het koppelen van projectmanagers leest u meer in Hoofdstuk 2.2 Projecten aanmaken.

 

Alle overige velden bij het aanmaken van een debiteur zijn niet van belang voor de werking van QicsTime. Voor het gebruik van andere functionaliteiten van deze module verwijzen wij u naar uw Exact-dealer.

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk