2012-11 Rapportages maken uit QicsTime

Volgen

Het bijhouden van uren binnen uw organisatie is één ding, maar u wilt ook inzicht hebben in het projectverloop. Wat is de voortgang van een project, zijn er verschillen ten opzichte van de afgegeven budgetten en hoe productief zijn uw medewerkers? QicsTime bevat veel standaardrapporten die u inzicht geven in het verloop van uw projecten en de urenadministratie. De vele standaardrapportages die meegeleverd worden, worden door onze klanten beschouwd als een een groot pluspunt van QicsTime.

Heeft u niet genoeg aan de standaardrapporten en wilt u de beschikking hebben over andere rapportages? Dat is mogelijk. De rapportages in QicsTime zijn ontwikkeld met behulp van de software van Microsoft Reporting Services. Met Report Server kunnen ook andere rapportages gemaakt worden.

Report Server

Report Server wordt gebruikt voor het publiceren van rapportages in een webportal. Het voordeel hiervan is dat er één bedrijfsbrede portal is voor het opvragen van standaardrapportages, het opvragen van maatwerkrapporten en het distribueren van al deze rapporten. Uw medewerkers kunnen de rapportages (indien ze daar rechten toe hebben) bekijken via de browser of downloaden als PDF of MS Excel bestand.

Bent u van plan om zelf aan de slag te gaan met Report Server, dan hoeft u hiervoor in veel gevallen geen extra investeringen te doen. Report Server is onderdeel van SQL Server en wordt bij een groot aantal SQL server-licenties standaard meegeleverd. Welke functionaliteiten binnen Report Server beschikbaar zijn verschilt per licentie.

Wij kunnen uw bestaande QicsTime rapportages geschikt maken voor Report Server. Deze rapportages kunnen in Report Server gebruikt worden en hoeven niet geheel opnieuw gemaakt te worden.

De werking van de rapporten in combinatie met de Report Server wordt hieronder beschreven.

Het is mogelijk om meerdere databases aan Reporting Server koppelen zoals QicsPlanner, QicsTime, Exact Globe en Synergy. Zo kunt u gegevens uit verschillende databases gebruiken binnen één rapport. U kunt bijvoorbeeld regels uit Exact combineren met projectinformatie uit QicsTime.

Hieronder ziet u hoe u wat voorbeelden van hoe u rapportages kunt aanpassen naar uw wensen.


Voorbeeld: Startscherm in Reporting Services

 

U kunt zelf bepalen welke filters u wilt gebruiken bij het opvragen van een rapport. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld alle geboekte uren in een bepaalde periode.

Voorbeeld: Rapport ' Geboekte uren per medewerker detail' met datumfilter

 

De gegevens binnen het rapport worden eerst op hoofdlijnen getoond met de mogelijkheid om later verder in te zoomen.

Voorbeeld: Doorzoomen binnen een rapport

 

Per rapport is het mogelijk om een abonnement aan te maken. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat bijvoorbeeld iedere maandag om 09:00 uur, per mail, een overzicht van de geboekte uren naar de afdelingsmanagers verstuurd wordt.

Voorbeeld: Overzicht geboekte uren per medewerker per week

 

Ook is het mogelijk om het versturen van het rapport niet op een vast tijdstip te doen, maar afhankelijk te laten zijn van de gegevens in de database (‘data driven’). U kunt bijvoorbeeld automatisch een rapport naar een afdelingsmanager sturen wanneer een medewerker in een week minder uren heeft geboekt dan in het rooster staat. Of een overzicht van alle projecten waarbij er uren boven het bugdet geboekt zijn.

Report Server inzetten bij uw organisatie?

Indien u overweegt om gebruik te gaan maken van Report Server dan horen wij dat graag. Wij kunnen u helpen met het opzetten van Report Server, het omzetten van de bestaande QicsTime rapporten en het ontwikkelen van rapportages op maat. U kunt contact opnemen met ons via support@qics.nl.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk