Release 20 oktober 2023

Volgen

Wijzigingen:

  • Schuif planningstaken eenvoudig weken of dagen door;
  • Sorteer het scherm Capaciteitsplanning op beschikbaarheid;
  • Wijzig productieregels vanuit het scherm Facturatie-voortgang;
  • Artikelcode wordt automatisch gevuld in de planningstaak. 

Schuif planningstaken eenvoudig weken of dagen door

Met handige functies willen we het onderhouden van de planning zo efficiënt mogelijk maken. De verbeterde functie 'Schuif de taak door' gaat daar zeker bij helpen. Selecteer de regels die je door wilt schuiven en klik met de rechtermuisknop op de regels:

De functie biedt de mogelijkheid om geselecteerde taken van meerdere medewerkers en / of projecten, tegelijkertijd te verplaatsen. Hierdoor worden het aantal handelingen om de planning aan te passen beperkt en typefoutjes voorkomen.

Sorteer het scherm Capaciteitsplanning op beschikbaarheid

Weten waar medewerkers zijn gepland, maar vooral ook inzicht in beschikbare ruimte. Dat is wat je snel wilt kunnen zien als je naar de capaciteitsplanning kijkt. De nieuw toegevoegde sortering op beschikbaarheid helpt je nog beter om de medewerkers met de meeste beschikbaarheid gemakkelijk in beeld te krijgen. De instelling om de sortering toe te passen, vind je via het tandwieltje rechtsboven in het scherm. Vervolgens selecteer je onder in de pop-up bij 'Sorteer groepen op' de gewenst sortering:

Selecteer je bijvoorbeeld 'Beschikbaarheid (oplopend)', dan ziet het scherm er als volgt uit:

Wijzig productieregels vanuit het scherm Facturatie-voortgang

Het scherm Facturatie-voortgang biedt veel overzicht en doorzoom-mogelijkheden naar details. Ook kunnen in het scherm allerlei functies worden opgestart, zoals het aanmaken van facturen en het goedkeuren van uren. Zoom je door naar de uren details (bijvoorbeeld via de kolom Uren (bedrag)):

dan is er nu de mogelijkheid bijgekomen om de productieregels te openen:

en direct aan te passen:

Overzicht, inzicht in details en direct ingrijpen gaat zo in één moeite door.

Artikelcode wordt automatisch gevuld in de planningstaak

Tijdens het aanmaken van een planningstaak moet een Project en (afhankelijk van de systeeminstellingen moet of mag) een budget worden geselecteerd. Wordt het budget geselecteerd en is er op het budget slechts één artikel beschikbaar, dan wordt dit artikel vanaf deze release automatisch gevuld:

Dit scheelt een handeling tijdens het aanmaken van de planningstaak en vereenvoudigt het urenschrijven op basis van de planningstaken.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk