Release 22 september 2023

Volgen

Wijzigingen:

  • Automatisch facturen mailen per project of per facturatie-afspraak;
  • Facturen mailen met en zonder betaallink;
  • Te veel gepland zichtbaar in projectplanning.

Automatisch facturen mailen per project of per facturatie-afspraak

Facturen worden vanuit QicsMilestones gemaild naar het e-mailadres dat is ingevuld in het veld 'E-mailadres ontvanger'. Dit veld was uitsluitend beschikbaar op de relatiekaart, maar is nu toegevoegd op het project en de facturatie-afspraak. Het veld bevindt zich op de projectkaart onderaan op de tab Algemeen: 

en op de facturatie-afspraak, tab Facturatie:

Is het e-mailadres ingevuld op de facturatie-afspraak, dan krijgt dit de voorkeur, vervolgens het project en tenslotte de relatie. Zijn er geen e-mailadressen op de facturatie-afspraak en/of het project gevuld, dan wordt het e-mailadres van de relatie gebruikt.

Facturen mailen met en zonder betaallink

QicsMilestones biedt de mogelijkheid om in de e-mail van de factuur een betaallink op te nemen. Deze betaallink wordt toegevoegd in de e-mail template, die is gekoppeld aan de relaties. Is in de gekoppelde e-mail template een betaallink opgenomen, dan wordt de betaallink voor de betreffende relatie altijd toegevoegd.

Het kan voorkomen dat je bepaalde relaties e-mails met en zonder betaallink wilt sturen. Bijvoorbeeld omdat bepaalde facturen worden geïncasseerd. Vanaf deze versie van QicsMilestones kan dat worden ingesteld. Maak hiervoor een nieuwe e-mail template aan zonder betaallink en koppel de e-mailtemplate vervolgens aan facturatie-afspraken die bijvoorbeeld worden geïncasseerd ( zie ook het onderste veld in bovenstaande afbeelding).

Zodra aan een facturatie-afspraak een afwijkende e-mail template is gekoppeld, zal tijdens het genereren van facturen voor de betreffende facturatie-afspraak een apart factuurvoorstel worden aangemaakt. Deze factuur kan worden gemaild zonder betaallink.

Te veel gepland zichtbaar in projectplanning

Is er teveel gepland, dan laat het scherm Capaciteitsplanning dit duidelijk zien. Ben je bezig met de planning via het scherm Projectplanning, dan kan het ook ook belangrijk zijn om 'overplanning' inzichtelijk te hebben. Om deze reden hebben we 'overplanning' in het scherm Projectplanning zichtbaar gemaakt. Willen we in onderstaande situatie bij Martijn in week 40 extra uren plannen op het ACME project, dan zien we direct aan de rode 8,00 dat hij al 'overplanned' is:

Door deze nieuwe signalering is Switchen tussen de schermen Projectplanning en Capaciteitsplanning, om mogelijke 'overplanning' te signaleren, vanaf nu dus verleden tijd 😉.

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk