Wat is OAuth?

Volgen

OAuth is een open standaard voor autorisatie. U geeft hiermee QicsMilestones toegang tot uw financiële software of een applicatie toegang tot QicsMilestones. We onderscheiden hiervoor de begrippen OAuth gebruikers en OAuth software. Beide begrippen worden onderstaand toegelicht.

Oauth gebruikers

OAuth gebruikers zijn nodig wanneer QicsMilestones toegang nodig heeft in andere applicaties, zoals bijvoorbeeld Exact Online of Twinfield om bijvoorbeeld facturen te exporteren. De OAuth gebruiker in QicsMilestones vertegenwoordigt dan de gebruiker in Exact Online of Twinfield. QicsMilstones krijgt nooit het wachtwoord van de betreffende gebruiker te zien. Dit wachtwoord kunt u namelijk zelf (jaarlijks) invoeren. Voor onderstaande software zijn OAuth gebruikers vereist. Klik op de linkjes om te lezen hoe het aanmaken en activeren van OAuth gebruikers in zijn werk gaat:

Oauth applicaties

OAuth applicaties zijn applicaties die toegang nodig hebben in QicsMilestones (via een zogenaamde Web API). Een OAuth applicatie wordt in QicsMilestones geregistreerd. Bij inloggen in de andere applicatie wordt het QicsMilestones inlog scherm geopend, de gebruiker voert de QicsMilestones gebruikersnaam en wachtwoord in, QicsMilestones doet authenticatie en als alles correct is, dan wordt navigatie naar de Redirect uri gestuurd (dat is een adres binnen de externe applicatie). Zo krijgt de externe applicatie nooit wachtwoorden van QicsMilestones te zien.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk