Welke synchronisatiefouten kunnen zich voordoen?

Volgen

Als u tijdens het exporteren van facturen van QicsMilestones naar uw financiële administratie, problemen ondervindt, zijn onderstaande fouten de meest waarschijnlijke oorzaken.

Foutmelding*

Oplossing

Er is geen grootboek gekoppeld.

Zorg ervoor dat er aan alle artikelen in QicsMilestones een geldige opbrengstenrekening gekoppeld is.

Klant bestaat niet.

De klant bestaat wel in QicsMilestones, maar niet in de financiële administratie. Maak de klant aan in de financiële administratie. Bij de volgende synchronisatieronde zal de klant gesynchroniseerd worden.

BTW bestaat niet of is (nog) niet actief/ Ongeldig BTW-tarief.

(Twinfield)

Zorg ervoor dat alle BTW-codes en tarieven die u in QicsMilestones gebruikt, ook in uw financiële administratie zijn aangemaakt. De codes, tarieven en omschrijvingen dienen exact overeen te komen.

Download failed. U heeft onvoldoende rechten om deze actie uit te voeren.

Zorg ervoor dat de (OAuth) gebruiker die voor de koppeling wordt gebruikt toegang en voldoende rechten heeft.

Boekstuknummer bestaat reeds

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. Er is in de financiële administratie (handmatig) een andere boeking aangemaakt met hetzelfde boekstuknummer. Verwijder de boeking of nummer de boeking om. QicsMilestones zal de factuur opnieuw exporteren.

2. Er is in de financiële administratie (handmatig) dezelfde boeking aangemaakt. Verwijder de boeking. QicsMilestones exporteert vervolgens de boeking opnieuw.  

3. In overige gevallen dient u ook de boeking te verwijderen. QicsMilestones exporteert dan de factuur opnieuw.

Let op: Facturen dienen altijd in QicsMilestones aangemaakt te worden en niet in uw financiële administratie.

De boeking is niet in balans. Er ontbreekt 0.01 debet

De manier waarop QicsMilestones met BTW afrondingsverschillen omgaat, is in dit geval niet hetzelfde als de manier waarop uw financiële administratie met afrondingsverschillen omgaat. U kunt de manier waarop QicsMilestones omgaat met BTW afrondingsverschillen instellen in het onderdeel ‘Settings’. Kies vervolgens voor ‘Companies’ en kies bij ‘Rounding of VAT amounts’ voor de juiste instelling.

Ongeldige referentie: Projectcode

Er is een project aangemaakt in QicsMilestones, dat niet in uw financiële administratie is aangemaakt. Maak het project ook aan in uw financiële administratie. Zorg ervoor dat projectnaam en projectcode precies overeen komen. Stamgegevens zoals projecten, medewerkers, artikelen, betalingscondities, BTW codes en klanten dienen altijd in uw financiële administratie aangemaakt te worden, waarna ze gesynchroniseerd worden met QicsMilestones.

Dagboek afgesloten

Het dagboek is afgesloten voor deze periode
U kunt de periode (her)openen in uw financiële pakket.

*Het is afhankelijk van uw financiële administratie en uw taalinstellingen welke tekst er daadwerkelijk wordt getoond.

Let op: de synchronisatie van stamgegevens zoals projecten, klanten en medewerkers loopt van het gekoppelde financiële systeem naar QicsMilestones en niet andersom. Nieuwe stamgegevens moeten dus altijd in dit financiële systeem aangemaakt worden, waarna ze automatisch in QicsMilestones terecht komen.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk