2017-05 Rapportages in QicsTime

Volgen

Wanneer u met QicsTime werkt, heeft u de beschikking over ruim 50 standaard rapportages. Als projectmanager is het van belang om verschillende rapportages in te kunnen zien. Vragen als ‘Hoe zit het met de voortgang van het project?’, ‘ Zitten we nog binnen budget?’ en ‘Wie hebben er allemaal op het project geschreven?’ zijn vragen die u als projectmanager beantwoord wilt zien. De volgende rapporten geven hierbij een goed beeld van de status van uw projecten:

 • Rapport 2.04. monitor projecten
 • Rapport 2.05. monitor projecten detail
 • Rapport 4.01. budget vs realisatie
 • Rapport 4.05. uren en verschotten per klant detail

Om de werking van de rapporten weer te geven, hebben we een voorbeeld uitgewerkt.

Als projectmanager wilt u kunnen zien wat er al op het project gefactureerd is en welke productie nog gefactureerd moet worden. Het rapport [2.04. monitor projecten] kan u hierbij helpen:

 QTSN052017_1.png

 

De uren van Jane staan, in dit voorbeeld, in een factuurvoorstel klaar om geaccordeerd te worden. De uren van Jane en Adrie voor het trainen van key-users én het testen (16 uur) zijn al gefactureerd, zie factuurnummer 13710003. Met de uren van Adrie en Jane, voor de installatie en implementatie (16 uur), is nog niets gebeurd.

In rapport [2.04. monitor projecten] ziet u de volgende kolommen:

 • Gefactureerd 
  In de kolom [Gefactureerd] ziet u, zoals de naam al zegt, de gefactureerde uren en verschotten met het daarbij behorende factuurnummer.
 • In voorstellen 
  In de kolom [In voorstellen] ziet u de uren die al in factuurvoorstellen staan, maar nog niet gefactureerd zijn met het daarbij behorende factuurID.
 • Te factureren 
  In de kolom [Te factureren] ziet u de geboekte uren en verschotten die nog niet in [Gefactureerd] of [In voorstellen] staan.
 • Verbruikt
  Deze kolom is het totaal van de uren en verschotten [Gefactureerd], [In voorstellen] en [Te factureren] bij elkaar.
 • Budget
  In de kolom [Budget] staat het totaalbudget voor het project vermeld.
 • Resterend
  Deze kolom geeft het verschil tussen budget en verbruikt weer.

 

In rapport [2.05. monitor projecten detail] kunt u dezelfde informatie inzien, maar dan op detailniveau:

 QTSN052017_2.png

 

Als projectmanager kunt u rapport [4.01. budget vs realisatie] opvragen, om inzicht te krijgen in de geboekte uren en het budget. De uren worden zichtbaar na het boeken van de uren en hoeven niet eerst geaccordeerd of vrijgeven te worden. Zo heeft u te allen tijde een overzicht van de status van het lopende project en ziet u direct of er actie vereist is:

QTSN052017_3.png 

 

Om de detailgegevens van de geboekte uren op te vragen, kunt u rapport [4.05. uren en verschotten per klant detail] gebruiken. De uren en verschotten in dit project worden zichtbaar na het boeken van de uren.

QTSN052017_4.png 

 

Hoeveel standaardrapportages we ook hebben, klanten hebben altijd specifieke wensen. Soms kunnen we door een hele kleine aanpassing op een standaardrapport de waarde van het rapport aanzienlijk vergroten. Door bijvoorbeeld de sortering aan te passen, of door in plaats van een naam ook een nummer weer te geven. De maatwerkrapporten die wij voor u kunnen ontwikkelen, kunnen wij toevoegen aan de lijst van rapporten die zichtbaar zijn in QicsTime.

Voor meer informatie over maatwerkrapporten of bij vragen kunt u contact opnemen via support@qics.nl.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk