Release 11 maart 2022

Volgen

Taak bewerken vanuit popup bij invoeren uren

Tijdens het invoeren van uren heb je de mogelijkheid om je planning te importeren in je weekstaat. 

mceclip0.png

Er opent dan een pop up venster. In dat venster staan de geplande taken voor je klaar. Je kunt nu vanuit deze pop up de geselecteerde taak openen. 

mceclip3.png

In de details van de taak kun je vervolgens gegevens over de taak vastleggen, zoals de extra uren die nodig zijn om de taak af te ronden en/of het 'percentage gereed' (door het aantal afgeronde deliverables in te geven). Het 'percentage gereed' wordt berekend door het 'aantal afgerond' te delen door het 'aantal deliverables'.

 

Taak aanmaken zonder medewerker

Bij de projectplanning kun je nu een taak aanmaken zonder dat er een medewerkers aan gekoppeld is:

 

mceclip4.png

Dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld het aanmaken van template projecten. Je weet bij een template project immers nog niet wie de taak uit gaat voeren, maar wel dat er bij het project een bepaalde set van taken hoort. 

Om dezelfde reden kan het ook handig zijn bij het aanmaken van een nieuw project, in het geval je ook op dat moment nog niet weet wie de betreffende taak/taken gaat uitvoeren. 

Het is overigens niet mogelijk om een planning aan te maken op een taak waar geen medewerker aan gekoppeld is. 

Mocht je al wel weten welke taken er uitgevoerd moeten worden en wanneer deze taken uitgevoerd moeten worden, maar nog niet door wie, dan adviseren we je om een 'dummy medewerker' te koppelen aan de taak/planning en deze medewerker op een later tijdstip te vervangen door de medewerkers die de taak daadwerkelijk gaat uitvoeren.  

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk