Release 14 januari 2022

Volgen

Project: nieuwe instelling 'Is taak verplicht'

Op projectniveau kun je aangeven of het boeken op taken verplicht is.

Als deze waarde op 'Ja' staat, kun je alleen uren en onkosten boeken op taken (die aan jou zijn toegewezen) en niet meer rechtstreeks op de budgetregels. Op die manier kun je het dus zo inrichten, dat medewerkers alleen tijd kunnen schrijven op projectonderdelen waarop zij zijn ingepland.

Instelling op 'Nee'==> Je ziet de taken waar je aan gekoppeld bent en de budgetregels waar je op mag schrijven.

Instelling op 'Ja'==> Je ziet alleen de taken waar je aan gekoppeld bent.

Planning: Bepaal welke kolom er wordt vastgezet

Bij de capaciteitsplanning stond altijd de kolom 'Naam taak' vast, dat wil zeggen dat deze kolom niet uit beeld verdwijnt op het moment dat je naar rechts scrollt.

Je kunt nu zelf instellen welke kolom er vastgezet moet worden:

Systeeminstelling: Bepaal de defaultwaarde voor de omschrijving van een nieuwe taak

Wanneer er een nieuw taak werd aangemaakt, was de naam van taak leeg. De gebruiker moest dan zelf een waarde invullen, omdat je een taak zonder naam niet kunt opslaan. Vanaf deze versie kun je de naam van de taak voorvullen met een defaultwaarde, volgens een bepaald formaat.  Klik op het 'i-tje' om de beschikbare variabelen te zien.

Als je vervolgens bij het aanmaken van de taak niets invult bij de naam van de taak, wordt de naam van taak gevuld met de ingestelde defaultwaarde: