Release 24 september 2021

Volgen

Deze release notes zijn ook op YouTube te bekijken: https://youtu.be/LLG5av9-Eng

1. Productie pop up: geen datum limieten

YouTube: 00:41

Om performance-problemen te voorkomen, kunt u in het scherm 'productie'  maximaal 3 jaar aan data opvragen. We hebben deze datum-limiet verwijderd indien u via een ander scherm de productie opvraagt, bijvoorbeeld via ' Weekstaat goedkeuren' of via 'Projecten'. In dat geval is er immers al een filter op de data, waarnaa de datum-limite niet noodzakelijk is. 

mceclip0.png

2. Teams: tonen aan welke facturatie-afspraken de teams zijn gekoppeld

YouTube 01:12

Bij het stambestand 'Teams' is een tabblad ' Facturatie-afspraken' toegevoegd. Hier kunt u zien aan welke facturatie-afspraken het betreffende team is gekoppeld. 

mceclip1.png

3. Productiviteit in te stellen op artikelgroep

YouTube 01:29

Om te bepalen of een geschreven uur onder 'productief', 'niet-productief' of 'declarabel' valt, hebben we nu een instelling op de artikelgroep gezet waarmee dit heel eenvoudig vast te leggen is. 

mceclip2.pngN.B. Of een geschreven urenregel daaddwerkelijk wordt gefactureerd, wordt bepaald door de facturatie-afspraak en niet door deze instelling op de artikelgroep. De instelling 'productiviteit' is er puur voor rapportage-doeleinden. 

4. Uren invoeren: geselecteerde week beter zichtbaar

YouTube 01:46

Door te werken met een grijze achtergrond en een kader, zijn de geselecteerde week (wit) en de huidige week (omkaderd) beter zichtbaar. 

mceclip3.png

5. Budget: toon totaaltellingen

YouTube 02:05

We hebben totaaltellingen toegevoegd aan het budgetscherm:

 

mceclip4.png

6. Planning: verbeterde werking van planningssuggesties

YouTube 02:19

Bij de projectplanning tonen we planningssuggesties. op deze regels worden de medewerkers die op het betreffende project/budgetregel gepland zouden kunnen worden (afhankelijk van de instellingen). Voorheen werden deze suggesties voor de hele pagina geladen. Dat leidde tot performance issues. Nu laden we de suggesties alleen voor het onderdeel waarop u explicitet om de planningssuggesties vraagt. Dat kan één project of één budgetregel zijn, maar niet meerdere.

mceclip5.png

7. Planning: kolomnaam aangepast

YouTube 02:45

In de capaciteitsplanning stond een kolom 'naam'. Dat leidde tot wat verwarring omdat gebruikers dachten dat hiermee op de naam van de medewerker gefilterd kon worden. Dat was niet het geval, er kon gefilterd worden op de naam die aan de planregel was gegeven. Om verwarring te voorkomen, hebben we deze kolom nu 'Naam planning' genoemd. 

mceclip6.png

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk