Project tab [Artikel defaults]

Volgen

De tab [Artikel defaults] hoeft alleen in uitzonderingssituaties ingericht te worden. Heeft een project één facturatie-afspraak, dan kun je de tab [Artikel defaults] overslaan. Zijn in het project meerdere facturatie-afspraken aangemaakt, dan adviseren wij per facturatie-afspraak één of enkele artikelgroepen te koppelen. Ook in deze situatie heeft de tab [Artikel defaults] geen functie.

Wanneer wel?

Zijn in een project meerdere facturatie-afspraken aangemaakt en komen dezelfde artikelen op meerdere facturatie-afspraken voor, dan moet de tab [Artikel defaults] worden ingericht. Tijdens het urenschrijven wordt namelijk een artikel geselecteerd met 'op de achtergrond' automatisch de bijbehorende facturatie-afspraak. Komt een bepaald artikel binnen een project op meerdere facturatie-afspraken voor, dan 'weet' QicsMilestones tijdens het urenschrijven niet welke facturatie-afspraak default op de achtergrond geselecteerd moet worden. Op de tab [Artikel defaults] kan dit worden ingesteld.

Een voorbeeld:

Het artikel [Telefonisch contact] moet bij een bepaalde klant de ene keer wel worden doorberekend en de andere keer niet. Tijdens het urenboeken mag de medewerker de keuze maken. Voor deze klant is een project aangemaakt:

  • met een facturatie-afspraak van het type [Uren & Onkosten] en een facturatieafspraak van het type [Niet factureren];
  • zowel aan de facturatieafspraak [Uren & Onkosten] als aan de facturatie-afspraak [Niet factureren] is het artikel [Telefonisch contact] gekoppeld.

Boekt de medewerker het artikel [Telefonisch contact] op dit project, dan is tijdens het boeken van het artikel [Telefonisch contact] in eerste instantie niet zichtbaar welke facturatie-afspraak is gekoppeld: [Uren & Onkosten] of [Niet facturabel]. Dit is pas zichtbaar na openen van de boekingsregel op de tab [Facturatie]:

mceclip1.png

Om ervoor te zorgen dat default de juiste facturatie-afspraak wordt gekozen, richt je de tab [Artikel defaults] in:

mceclip2.png

Kies je hier voor [Uren & Onkosten], dan is dit de default facturatie-afspraak en wordt het artikel [Telefonisch contact] standaard gefactureerd, tenzij de medewerker in de uurboeking de facturatie afspraak wijzigt naar [Niet factureren].

 

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk