Release 13 augustus 2021

Volgen

Deze release notes zijn ook op video te bekijken: https://youtu.be/8VkmnXJNZNU

 

Planning: uren schrijven op planningen

Op het moment dat je een project aanmaakt, heb je de mogelijkheid om binnen dat project budgetregels aan te maken. Als je tijd gaat schrijven, kun je uren kwijt op zo’n budgetregel. Dus dan kun je precies aangeven op welk onderdeel van het project die tijd is besteed. We gaan er nog een stapje verder in: je kunt namelijk ook uren plannen. Op het moment dat je uren plant, kun je meerdere uren plannen (meerdere planregels aanmaken) op één en dezelfde budgetregel. Zo'n planregel heeft een omschrijving, bijvoorbeeld 'werk fase 1',  ik noem maar iets. Vervolgens kun je ook tijd schrijven op die planning, dus niet alleen op de budgetregels, maar nog een stapje gedetailleerder op de geplande uren. Zo kun je dus altijd bijhouden wat je geschreven uren zijn ten opzichte van je geplande uren, op het niveau van een planning.

mceclip6.png

mceclip0.png

 

mceclip2.png

 

Planning: planning filteren op status van de budgetregel

Je kunt budgetregels openen en sluiten. Op een gesloten budgetregel kun je geen tijd meer schrijven. We hebben nu deze status van de budgetregel ook toegevoegd aan het planning scherm, zodat je ook je planning scherm kunt filteren op open, dan wel gesloten budgetregels. Waarschijnlijk wil je alleen plannen op openstaande budgetregels. Die kun je nu makkelijk op je scherm tonen, zonder dat je de gesloten budgetregels ook te zien krijgt.

mceclip3.png

Facturatievoortgang: verbergen van regels zonder financiële informatie

Op het scherm ‘facturatie voortgang’ kun je prima zien hoe het er financieel met de projecten voor staat. Het kan echter zo zijn dat je binnen de geselecteerde periode projecten of projectonderdelen hebt waarbinnen niks financieels is gebeurd. We hebben nu een knop toegevoegd om die projecten of die facturatie afspraken waarop niks is gebeurd, te verbergen. Op die manier zie je dus alleen maar de relevante informatie op je scherm. 

mceclip4.png

Facturatievoortgang: budgetten totaliseren per debiteur

In het scherm 'facturatie voortgang' kun je kolommen op het scherm zetten die te maken hebben met de budgetten. Dus de budgetten zelf, maar bijvoorbeeld ook het resterende budget. Als je vervolgens deze pagina groepeerde op debiteur, telde deze de kolommen niet op op debiteur niveau. Dat hebben we aangepast. Dus nu kun je ook per debiteur alle totalen zien die te maken hebben met de budgetten.

mceclip5.png

Uren invoeren: nieuwe pop up

Je kunt op verschillende manieren je uren invoeren in QicsMilestones. Een ervan, is door op het plusje te klikken. Er opent dan een pop-up waar je de gewenste gegevens in kwijt kunt. Die pop up hebben we helemaal aangepast. Hij ziet er anders uit en hij sluit beter aan bij de functionaliteit die we op de rest van het scherm aanbieden, zoals de hiërarchie van projecten en budgetten. 

mceclip7.png

 

Productie: verplicht datum-filter

Het scherm 'productie' wordt door veel klanten gebruikt om gedetailleerde informatie op het scherm op te vragen. Wanneer het scherm opent, kan het zijn dat er geen filter op staat waardoor je onbedoeld heel veel data opvraagt uit de database. Dat kan leiden tot performance problemen, zeker als je die data ook nog gaat sorteren. Om dat te voorkomen, hebben we nu een verplicht filter op het scherm gezet, wat altijd een datum range heeft. Dat kan maximaal drie jaar zijn. Binnen die reeks kun je dan alle data opvragen. Wil je meer dan drie jaar data op je scherm, dan zou je dat dus in twee delen moeten opvragen en eventueel exporteren naar Excel. Op deze manier hopen we te voorkomen dat er onbedoeld heel veel data wordt opgevraagd.

mceclip8.png

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk