Release 18 december 2020

Volgen

U kunt deze release notes ook op video bekijken  

 

Corrigeren factuurregel vanwege foutieve invoer

Indien u er tijdens het factureren achter komt dat er een factuurregel op de factuur staat die er eigenlijk niet thuis hoort, omdat die verkeerd is ingevoerd bij het uren invoeren, is het nu vrij lastig om dat netjes te corrigeren. U zou de hele factuur terug moeten draaien. U zou het accorderen ongedaan moeten maken, daarna de regel aanpassen in de weekstaat, de factuur opnieuw genereren en dan zal het
goed gaan. Dat zijn nogal wat handelingen. Daar hebben we iets op bedacht om het makkelijker te
maken. U kunt nu de factuurregel aanpassen en dan aangeven dat deze aanpassing ook doorgevoerd moet worden in productie. Dat kan alleen op het moment dat het een 'uren en onkosten' factuurregel betreft en indien u ook de rechten heeft om het terugdraaien van de facturen, het de-accorderen van de uren en het opnieuw aanpassen van de factuurregel daadwerkelijk te doen.

wijzigen_projectwaarden.png

 

 

Meer ruimte voor omschrijvingen groeperingen op factuur

In QicsMilestones heeft u de mogelijkheid om meerdere factuurregels te selecteren en hier één omschrijving aan mee te geven: de groeperingsomschrijving. Deze omschrijving vervangt dan de groepering op uw factuur lay-out. In plaats van de standaard groepering, kunt u dus regels groeperen op de omschrijving die u zelf heeft ingegeven. Dit was vroeger gewoon één lange tekstregel. Nu hebben we dat veld uitgebreid, kunt u er meer tekst in kwijt en kunt u ook 'enters' erin kwijt om zo een lange tekst mee te geven aan uw factuur voorblad.

Groep.PNG

 

Controles op gevalideerde afzender van facturen

Het kan voorkomen dat de facturen die je vanuit QicsMilestones verstuurd bij uw klant in de spamfolder terecht komen. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Om die reden hebben we de beveiliging aangepast en moeten de e-mailadressen waarvan uit u de facturen verstuurd (dat is uw eigen e-mailadres), door QicsMilestones gevalideerd worden. Indien u dat niet heeft gedaan, verschijnt er een melding in de software die u daar op attendeert. Uw systeembeheerder kan u helpen met het registreren van de gevalideerde e-mailadressen, zodat u zeker weet dat de facturen niet bij u klanten in de spamfolder terechtkomen.

validatiefout.png

Eenvoudiger aanpassen datumvelden

In QicsMilestones vindt u op verschillende plekken datumvelden, waarin u zelf handmatig een datum kunt ingeven. Het vervelende daarbij was dat het jaartal altijd twee cijfers was. Als u zich daarin vergist, dus u typt in plaats van 19 2019 in, dan werden altijd de eerste twee cijfers, dus de twee en de nul gepakt als jaartal, waardoor er onbedoeld dus 2020 stond, in plaats van 2019. Dit hebben we aangepast. Het jaartal is nu vier cijferig, dus u kunt nu zelf een jaartal ingeven met vier cijfers en het zal dan goed staan in QicsMilestones.

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk