Aanmaken en activeren van een Twinfield OAuth gebruiker tbv synchronisatie

Volgen

Op 19 mei 2020 zullen we een aanpassing doorvoeren in de manier waaop QicsMilestones koppelt met Twinfield. Vanaf die datum zullen we de koppeling tussen Twinfield en QicsMilestones via OAuth laten verlopen. OAuth is een open standaard die beschrijft hoe diensten (Twinfield) authorisatie kunnen verlenen aan andere diensten (QicsMilestones), zonder dat deze dienst (QicsMilestones) iets hoeft te weten van de inloggegevens van de gebruiker (u).

Kortom, een betere en veiligere manier van werken.

In dit document beschrijven wij de stappen die u moet nemen om oAuth voor Twinfield te activeren in QicsMilestones.

Stap 1: Aanmaken OAuth gebruiker voor Twinfield

- Ga in QicsMilestones naar menu Systeem – OAuth gebruikers en klik op 'Nieuw'

Geef een ‘Gebruikersnaam’ in (dit mag een zelf gekozen naam zijn) en kies bij ‘Applicatie’ voor ‘Twinfield’

- Klik op [OK]

De OAuth gebruiker is aangemaakt. Deze heeft nog de status ‘Niet geauthentiseerd’. Dat gaan we in de volgende stap doen.

Stap 2 - Activeren OAuth gebruiker

- Zorg ervoor dat u niet ingelogd bent in Twinfield.

- Ga in QicsMilestones naar menu systeem – OAuth gebruikers

- Klik met de rechtermuis op de OAuth gebruiker

- Kies voor ‘Authenticatie’

De inlogpagina van Twinfield wordt getoond

- Vul de inloggegevens van Twinfield in. Let op: de ingevulde gegevens moeten van een gebruiker zijn met een rol van minimaal level 4 (extra boekhouden)

Na het inloggen in Twinfield wordt onderstaande scherm getoond:

- Laat alle vinkjes aanstaan, en klik op [Yes, Allow]

Wanneer de authenticatie gelukt is, wordt onderstaande melding getoond:

U bent nu klaar. 19 mei 2020 zullen wij de synchronisatie via deze OAuth methode activeren. Tijdens het overzetten werkt de koppeling tijdelijk niet. Alle mutaties die tijdens het activeren van de nieuwe koppeling niet overgezet kunnen worden, worden in een wachtrij geplaatst en alsnog verwerkt zodra de nieuwe koppeling actief is. U hoeft hier verder niets voor te doen.