Hoe maak ik een project

Volgen

Op de volgende wijze maakt u een project aan in Qicsmilestones:

• Ga naar de menubalk links bovenin het scherm en klik op >>
  • Ga naar [Projecten]
  • Klik linksboven op het plusje in het bolletje [Nieuw]
  • Onderstaand scherm (projectkaart) opent zich in de tab [Algemeen].

Volgens onderstaande toelichting voert u alle gegevens in. Let op: de vetgedrukte * velden zijn verplicht:

• Voer bij [Projectnaam*] een projectnaam in. NB: u kunt alleen een nieuw project aanmaken bij een bestaande klant/relatie. Wilt u een nieuw project invoeren voor een nieuwe klant/relatie, maak dan eerst de klant/relatie aan. Klik hier voor meer informatie.
  • Voer bij projectcode een code in. Doet u dit niet, dan genereert het systeem zelf een code.
  • Selecteer een [Klant*]
  • Selecteer een [Projectmanager*] uit de lijst medewerkers.
    • [Contactpersoon], [Kostenplaats] en [Projectcategorie] zijn optioneel.
  • Het veld [Status] staat standaard op 'Open'.  Het veld is informatief en kan worden gebruikt om een projectstatus weer te geven. U kunt zelf projectstatussen toevoegen of aanpassen.
  • [Is actief] staat standaard op Ja. Klikt u Nee aan, dan is het project niet actief (en kan  bijvoorbeeld later actief worden gemaakt). Er kunnen dan geen uren worden geschreven op het project.
  • [Startdatum project] en [Datum einde project] zijn informatief en optioneel.
  • [Planning toestaan] staat standaard op Ja. Klikt u Nee aan, dan kan er geen planning aan dit project worden toegevoegd.
  • Bij [Wordt goedgekeurd door] kunt u kiezen uit vier opties:

De keuze die u maakt bepaalt welke functionaris(sen) de uren en onkosten die op dit project worden geschreven mogen goedkeuren.

Bent u klaar met de velden op het tabblad Algemeen, dan kunt u verder gaan met de tabbladen:

• Notities
  • Facturatie-afspraken
  • Budgetten
  • Gemachtigden
  • Artikel defaults

LET OP: Een project dient minimal één facturatie-afspraak te bevatten. Is er geen facturatie-afspraak aangemaakt, dan kan het project nog niet worden gebruikt. De andere tabs zijn niet verplicht.