Jaarovergang QicsMilestones 2019 - 2020

Volgen

Het nieuwe jaar komt er aan. Veel van onze klanten maken voor een nieuw jaar nieuwe projecten aan en starten het nieuwe jaar met een nieuwe factuurnummerreeks. Daarnaast wilt u mogelijk nieuwe tarieven gaan hanteren en wilt u de verlofsaldi van 2020 vastleggen. In dit artikel staat beschreven wat u hiervoor moet doen.

Factuurnummering aanpassen

Bij een nieuw jaar hoort vaak een nieuwe factuurnummering. U kunt de factuurnummering voor het volgende jaar per bedrijf instellen. Kies in het menu voor 'Bedrijven', open een bedrijf en ga naar het tabblad 'Facturatie'. U vindt daar de instellingen waarmee u kunt bepalen wat het eerstvolgende factuurnummer wordt.

Projecten kopiëren

Het is mogelijk om de instellingen en structuur van bestaande projecten te kopiëren. Dat is handig om in bulk nieuwe projecten te maken.

LET OP: Kopieer eerst één project en controleer het aangemaakte project zorgvuldig voordat u voor alle klanten projecten aanmaakt.

HTML

Werkt u met de HTML-versie van QM? Klik dan op de link en leer hoe u stapsgewijs projecten kopieert.

Silverlight

Werkt u met de Silverlight-versie van QicsMilestones? Dan is dit artikel over het kopiëren van projecten in Silverlight wat u zoekt.

Nieuwe tarieven vastleggen

Hanteert u vanaf 1 januari 2020 nieuwe tarieven? U kunt nu al vastleggen wat deze nieuwe tarieven gaan worden.  In dit voorbeeld passen we de medewerkertarieven aan. De werkwijze voor andere tarieven is indentiek.

Tarieven handmatig aanpassen

Deze optie gebruikt u als het om een klein aantal medewerkers gaat.

• Zoek de betreffende medewerker op
  • Open de details
  • Klik op het tabblad 'Tarieven'
  • Klik op de drie stippen achter het tarief
  • Klik op het plusteken
  • Voeg een nieuw tarief toe met een ingangsdatum van 01-01-2020

Tarieven aanpassen via export/import

Moet u voor een groot aantal medewerkers tarieven aanpassen? Dan is het handig om dit te doen met de functies 'importeer tarieven' en 'exporteer tarieven'.

Werkt u met meerdere bedrijven en moet u voor medewerkers de tarieven in meerdere bedrijven aanpassen? Dan is het wellicht handig om dit te doen na 20 december. Vanaf die datum is het mogelijk om tarieven vanuit meerdere bedrijven in één keer te exporteren en importeren.

Met de functie 'exporteer tarieven' kunt u de huidige tarieven exporteren naar MS Excel. Wanneer u deze Excel-sheet aanpast door er de tarieven van 2020 in te zetten met ingangsdatum 01-01-2020, kunt u daarna de sheet inlezen met de functie 'Importeer tarieven', om zo de wijzigingen door te voeren in QicsMilestones.

Een uitgebreide beschrijving van het exporteren en importeren van medewerkertarieven vindt u in dit artikel.

Vakantiesaldi aanpassen

Aan het begin van het jaar krijgen uw medewerkers weer nieuwe vakantiedagen toegewezen. Het tegoed voor volgend jaar legt u vast bij de medewerker.

Wanneer u deze functionaliteit gebruikt, kan de medewerker tijdens het invoeren van zijn/haar uren het actuele vakantiesaldo opvragen.

NB Gaat u deze functionaliteit voor het eerst gebruiken? Lees dan in dit artikel hoe verlof en tijd voor tijd in QicsMilestones werkt.

Op het tabblad 'Algemeen' bij 'Vakantie-uren', kunt u het nieuwe tegoed vastleggen.

LET OP: Zolang een medewerker jaarlijks hetzelfde aantal vakantie-uren krijgt, hoeft u geen nieuwe regel aan te maken.

Eventuele mutaties op het vakantiesaldo, bijvoorbeeld als gevolg van het uitbetalen van vakantiedagen, kunt u ook per medewerker vastleggen.  Dat kan op het tabblad 'Algemeen' bij 'Mutaties vakantiesaldo'.