Release 30 augustus 2019

Volgen

 

Stel in vanaf welk jaar het vakantiesaldo automatisch moet worden berekend

Voorheen werd het vakantiesaldo automatisch berekend vanaf het jaar 2016. Nu kunt u zelf per medewerker instellen vanaf welk jaar QicsMilestones het vakantiesaldo automatisch moet berekenen. U kunt dit veld vinden op de medewerkerkaart.

mceclip0.png

Budgetbedrag aanpassen bij tariefswijziging

Bij het vastleggen van budgetten kunt u ervoor kiezen om het uurtarief op te halen uit de gekoppelde facturatie-afspraak. Dit is mogelijk wanneer de budgetregel aan één medewerker of aan één artikel is gekoppeld (via het tabblad ‘restricties’) en er voor die ene medewerker of dat ene artikel een tarief bekend is. In dit voorbeeld is het artikel ‘Development’ aan de budgetregel gekoppeld en staat er bij de facturatie-afspraak een tarief van € 130 gekoppeld aan dit artikel.

mceclip1.png

Vanaf nu wordt dit veld automatisch aangepast als het onderliggende tarief wordt aangepast. In dit voorbeeld wordt het tarief van het artikel ‘Development’ aangepast naar € 80.

mceclip2.png

Deze wijziging wordt direct doorgevoerd op alle budgetregels waarbij het artikel ‘Development’ is gekoppeld.

mceclip3.png

 

 

NB: de onderstaande aanpassingen hebben betrekking op de hiërarchische ureninvoer. U kunt deze manier van ureninvoeren aanzetten middels de paginavoorkeuren.

 mceclip4.png

Slim in- en uitklappen van klant-project hiërarchie

Wanneer u een zoekterm ingeeft in het veld ‘Project’, kan het zijn dat er meerdere klanten aan de zoekcriteria voldoen. In dat geval tonen we alleen de klantnamen en nog niet de onderliggende projectnamen. Hierdoor is de lijst zo kort mogelijk, wat het voor u makkelijker maakt om de juiste klant te selecteren. Middels <enter> kunt u alsnog de projecten van een geselecteerde klant zien.

mceclip5.png

Indien de ingegeven zoekterm maar één klant als zoekresultaat heeft, wordt de hiërarchie automatisch uitgeklapt, waardoor u direct naar het juiste project kunt navigeren. Middels <enter> of <tab> kunt u het project selecteren en wordt de cursor verplaatst naar het veld ‘Activiteit’.

mceclip6.png

Klantnaam wordt getoond nadat project is geselecteerd.

Vanaf nu wordt niet alleen de projectnaam maar ook de klantnaam getoond nadat u een project heeft gekozen in de hiërarchische ureninvoer.

 mceclip7.png

Activiteit hiërarchie direct zichtbaar

Wanneer u middels de tab-toets naar het veld ‘Activiteit’ gaat, wordt de activiteit-hiërarchie (budgetregel – artikel – facturatie-afspraak) direct uitgeklapt. Middels de pijltjestoetsen kunt u snel naar de juiste waarde navigeren en deze waarde selecteren middels <enter> of <tab>.

 mceclip8.png

 

PDF-factuur wordt meegestuurd met elektronische factuur

Wanneer u vanuit QicsMilestones digitaal UBL-facturen verstuurd via eVerbinding, wordt de PDF van de factuur vanaf nu bijgesloten in het elektronische bericht. Hierdoor kan de ontvangende partij de factuur niet alleen digitaal verwerken tot een inkoopboeking, maar kan ook de PDF-factuur worden bekeken. De PDF kan bijvoorbeeld meer details bevatten dan de UBL, zoals welke medewerkers de diensten hebben verricht.

Tarieven importeren voor meerdere bedrijven

Bij het importsheet voor tarieven hebben we een kolom ‘Company code’ toegevoegd:

mceclip9.png

Door het veld ‘Company code’ te vullen, is het mogelijk om tarieven voor meerdere bedrijven tegelijk te importeren. Wanneer een medewerker in meerdere bedrijven tijd mag schrijven en in meerdere bedrijven uurtarieven van hem/haar zijn vastgelegd, kunnen deze nu in één import worden aangepast.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk