Hoe telt QicsMilestones het aantal medewerkers voor mijn licentie?

Volgen

In QicsMilestones tellen alle medewerkers die 'Actief' zijn mee voor de licentie.

U kunt als volgt het aantal actieve medewerkers bekijken in QicsMilestones:

1. Ga naar 'medewerkers'

2. Zet het filter aan en filter op het veld 'Is actief'

3. Selecteer alle medewerkers

4. Rechts bovenaan in het scherm ziet u het aantal actieve medewerkers.

In dit screenshot ziet u waar u op moet klikken (rood omcirkeld). Het aantal actieve medewerkers is geel gearceerd.

Werkt u met meerdere bedrijven? U moet bovenstaande telling dan per bedrijf doen. Een medewerker die in meer dan één bedrijf voorkomt, tellen we één keer mee.

Op uw laatste factuur kunt u zien voor hoeveel medewerkers er maandelijks in rekening worden gebracht.

Let op: Het basis abonnement is altijd inclusief 1 medewerker, deze kunt u dus bij het aantal medewerkers op de factuur optellen. Indien op de factuur 24 medewerkers staan vemeld, mag u dus 25 actieve medewerkers in QicsMilestones hebben staan.

Komt het aantal actieve medewerkers overeen met het aantal medewerkers wat u maandelijks gefactureerd krijgt?

U hoeft dan niks te doen.

Is het aantal actieve medewerkers hoger dan het aantal medewerkers wat u maandelijks gefactureerd krijgt?

In dit geval kan het zijn dat medewerkers die niet meer actief zijn, toch nog de status 'Actief' hebbben. Pas in dat geval de status van de betreffende medewerker aan. Dat kan op twee manieren:

1. Open de medewerker en zet de status 'Is actief' op 'Nee'. klik daarna op 'Ok' om de wijzigingen te bewaren.

2. Gaat het om grote aantallen medewerkers? Exporteer de medewerkers dan naar Excel, zet bij de betreffende medewerkers in Excel het veld 'Is Active' op 'No' en importeer de Excel sheet vervolgens in QicsMilestones.

Let er op dat bij het importeren de waarde bij 'Sla bestaande medewerkers' op 'Nee' staat.

Het kan ook zijn dan u meer actieve medewerkers heeft dan dat er in rekening worden gebracht. In dat geval brengen we deze extra medewerkers de eerst volgende maand in rekening.

Is het aantal actieve medewerkers lager dan het aantal medewerkers wat u maandelijks gefactureerd krijgt?

Stuur dan een e-mail naar info@qics.nl met het verzoek om het aantal medewerkers in de licentie terug te brengen. Op de eerstvolgende factuur wordt het aangepaste aantal medewerkers in rekening gebracht.

Het vergroten of verkleinen van de licentie kan nooit met terugwerkende kracht plaatsvinden.

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten via info@qics.nl