QicsDashboards: Aanpassen van het rapport 'Openstaande posten'

Volgen

Afgelopen week zijn we er achter gekomen dat de openstaande posten debiteuren en crediteuren niet in alle gevallen goed worden weergegeven in Power BI. Dat wordt veroorzaakt doordat we niet altijd alle betalingen binnen krijgen uit het bestand wat we bij Exact opvragen, bijvoorbeeld wanneer er in Exact Online wordt afgeletterd.

Om dat op te lossen, halen we nu alleen de openstaande posten op, zonder de betaalhistorie. Op die manier wordt altijd het juiste openstaande bedrag getoond.

Als gevolg van deze wijzging zal het veld 'betaaltermijn' geen informatie meer bevatten over historisch betaalgedrag. We kunnen ons voorstellen dat deze informatie voor u niet zinvol is. Wij adviseren u dan ook om dat rapport aan te passen, conform onderstaand overzicht:

Onderstaand leggen we u stap voor stap uit hoe u dit kunt aanpassen.

Stap 1 - Bewerk het rapport

Open het rapprort en klik op ‘bewerken’

Stap 2 - Vervang betaaltermijn door 'dagen open'

• Selecteer de visual met daarop ‘betaaltermijn (dagen)’
  • Vervang het veld ‘GemiddeldeBetaalTermijn door het veld ‘DagenOpen’, door het veld ‘DagenOpen’ te slepen

• Klik op het driehoekje naast ‘DagenOpen’ bij en kies voor ‘Gemiddelde’

• Wijzig de tekst van de titel

Stap 3 - Verander het type van de visual

• Selecteer de visual met daarop de gemiddelde betaaltermijn in de tijd
  • Verander het type visual in een ‘treemap’

• Zet in het veld ‘Groep’ de klantnaam

•  Zet in het veld ‘Waarden’ het veld ‘OpenstaandDebiteurenTotaal’

Na deze wijzigingen zal uw rapport er als volgt uitzien: