QicsMilestones jaarovergang 2018-2019

Volgen

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Voor wie er nog niet aan toegekomen is, leggen wij  uit wat u kunt doen om de jaarovergang goed te laten verlopen.

Factuurnummers aanpassen

Om de jaarovergang goed te laten verlopen, dient u factuurnummers in QicsMilestones (QM) aan te passen.

Ga naar het menu aan de linkerkant van het scherm.

Klik:

• Organisatie

• Bedrijven

Dubbelklik:

• op het bedrijf waarvan u het factuurnummer wilt aanpassen.

Let op Als u meerdere bedrijven heeft, voer deze stappen dan voor ieder bedrijf apart uit.

Klik:

• Facturatie

• Voorvoegsel factuurnummer

Hier past u de voorloopreeks aan. Als er nu bijvoorbeeld 2018 staat, kunt u er 2019 van maken.

Tik in:

2019

Stel dat u het nieuwe jaar weer met factuurnummer 1 wilt beginnen. Hoe pakt u dat aan?

Klik:

• Eerstvolgende factuurnummer

• Zet de teller terug

Geef vervolgens hier nummer 1 in. Dit kan alleen wanneer het voorvoegsel van het factuurnummer aangepast is.

Financiële pakketten

In gekoppelde financiële pakketten wordt het nieuwe factuurnummer automatisch doorgevoerd.

Projecten kopiëren

Het is mogelijk om de instellingen en structuur van bestaande projecten te kopiëren.

Dat is handig om in bulk nieuwe projecten te maken.

HTML

Werkt u met de HTML-versie van QM? Klik dan op de link en leer hoe u stapsgewijs projecten kopieert.

Silverlight

Werkt u met de Silverlight-versie van QicsMilestones? Dan is dit artikel over het kopiëren van projecten in Silverlight wat u zoekt.

Aanpassen laag btw-tarief van 6% naar 9%

Per 1 januari 2019 is het lage btw-tarief verhoogd van 6 naar 9%.

Factureert u vanuit QM niet met dit lage btw-tarief? Dan hoeft u niets te doen.

Doet u dat wel, lees dan het artikel over het lage btw-tarief 2019.

QicsTime

Jaarovergang QicsTime 2018 - 2019

Aanpassen BTW laag tarief (van 6% naar 9%)