Wat zijn concepturen?

Volgen

Het kan zijn dat een medewerker heeft gewerkt voor een klant maar nog niet weet op welk project of welk artikel hij of zij deze uren moet schrijven. Om deze uren niet te ‘vergeten’ door zowel de medewerker als degene die de uren goedkeurt, is de functionaliteit ‘concepturen’ toegevoegd.

De volgende vragen worden in dit document beantwoord en uitgelegd.
• Waar vul ik mijn concepturen in?
• Hoe wijzig ik mijn concepturen naar ingediende uren?
• Hoe zie ik welke concepturen er nog openstaan?

Waar vul ik mijn concepturen in?
U gaat naar de tegel ‘Invoeren uren/onkosten’ en klikt rechtsboven op het + icoontje. U krijgt een pop-up ‘Ingevoerde uren voor week (datum)’.

1.png


U ziet rode uitroeptekens bij de items Project, Invoer uren en Geen artikel. Dit komt omdat u daar (nog) niets heeft ingevuld. U weet wel het aantal uur dat er gewerkt is, dus u gaat naar Invoer uren en klikt op het pijltje.

2.png

 

U vult de omschrijving in, het aantal uren en zet de status op Concept. Vervolgens klikt u op [OK] en de uren zijn als Concept opgeslagen.
Dit is één methode, het kan ook direct vanuit de snelinvoer

Hoe wijzig ik mijn concepturen naar ingediende uren?
U volgt de procedure ‘uren invoeren’, komt weer in de pop-up van ‘Ingevoerde uren voor week (datum)’
Vervolgens vult u alle velden in [Project] [Artikel]. U verandert de status van de ingevoerde uren naar de status ‘Ingediend’. U klikt op [OK] en de uren zijn als ingediend opgeslagen. De uren kunnen nu goedgekeurd worden.


Hoe zie ik hoeveel concepturen er nog openstaan?
U kunt op twee manieren concepturen terugvinden: per medewerker of in totaal.
Om de concepturen per medewerker te zien, gaat u naar de pagina ‘Goedkeuren weekstaat’. U klikt op de uren van een medewerker die u uitgesplitst wilt zien.

3.png

U ziet in bovenstaande visual dat deze medewerker 0,00 uren aan concepten heeft uitstaan.
Als u het totaal aantal concepturen wilt inzien, gaat u naar de pagina ‘Productie’ en filtert u de Status op ‘Concept’. U krijgt dan een overzicht van alle concepturen die er nog openstaan.
U kunt daarnaast ook filteren op Klant, Project, Medewerker, Artikel, Type en Datum, dan heeft u nog een meer specifiek overzicht van het aantal concepturen.

4.png

Om urenschrijvers te helpen herinneren of voor de volledigheidscontrole (door bijvoorbeeld de goedkeurder of een administrator), maakt u een tegel aan zodat QM u helpt herinneren aan het aantal openstaande concepturen. Die moeten immers voordat de uren goedgekeurd worden, aangevuld worden met de juiste informatie.

Zie de link: Werken met tegels

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk