Kan ik een artikel achteraf toch wel of niet doorbelasten?

Volgen

In QicsMilestones kan voor ieder artikel worden aangegeven of het standaard wel of niet declarabel is. (Zie: Hoe maak ik een artikel aan?) Om een artikel achteraf toch wel of niet door te belasten volgt u de volgende stappen:

  • Ga via het menu naar [Invoeren uren/onkosten].
  • Selecteer het artikel dat u wilt wijzigen en klik bovenin uw scherm op [Openen].
  • Klik op de regel [Facturatie-afspraak] om deze uit te klappen.
  • Pas de facturatie-afspraak aan naar [Uren maal tarief] als u toch wilt doorbelasten, of naar [Niet facturabel] als u niet wilt doorbelasten:

afbeelding_1.png

  • Klik op [Ok] om de wijziging op te slaan.

Het is dus mogelijk om een declarabel artikel later alsnog uit te sluiten van facturatie. In dat geval wordt het artikel op een factuurvoorstel zichtbaar gemaakt met een extra regel, waarmee het bedrag alsnog wordt afgetrokken van het bedrag dat op de oorspronkelijke regel wordt getoond. Ook in het onderhanden werk rapport wordt het artikelbedrag getoond als zijnde afgetrokken van het totaalbedrag.

Ook een niet declarabel artikel kan hiermee achteraf toch doorbelast worden aan een klant. In zo’n geval wordt ook een extra regel toegevoegd op het factuurvoorstel en wordt in het onderhanden werk rapport het artikelbedrag getoond als zijnde opgeteld bij het totaalbedrag. 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk