Release 9 maart 2018

Volgen

Projecten in HTML kopiëren middels de exporteer en importeer functie

Geselecteerde projecten kunnen naar een Excel-bestand worden gekopieerd en via de projecten pagina weer in QicsMilestones worden geïmporteerd:

exporteer-importeer.png

Via de importeer-knop kunnen er nu ook nieuwe projecten worden gemaakt door bestaande projecten te kopiëren. Vul de projectcode in het Excel-bestand in bij de kolom ‘Source project’ en het gehele project zal worden gekopieerd, inclusief alle taken en facturatie afspraken.

source-project.png

Nieuwe iconen

Een aantal iconen in het hoofdmenu en de werkbalken hebben een nieuw uiterlijk gekregen:

iconen.png

Projectselectie drop-down is breder gemaakt

Bij een kleine schermresolutie waren de projectnamen bij de snelle invoer niet volledig zichtbaar. De projectselectie drop-down is breder gemaakt, zodat de projectnamen volledig zichtbaar zijn en de gebruiker goed kan zien wat er geselecteerd wordt.

[Voorbeeld met…] voor meerdere facturen

De optie [Voorbeeld met…] was voorheen alleen beschikbaar op de factuurdetails pagina. Er kon één enkel factuurvoorbeeld in Pdf-formaat worden gegenereerd. Met de nieuwe versie van QicsMilestones kunnen er meerdere factuurvoorbeelden tegelijk worden gegenereerd.

Uren en onkosten – nieuwe invoer is niet zichtbaar

Bij het invoeren van nieuwe uren en onkosten werden deze onderaan de pagina toegevoegd, of aan het einde van een groep wanneer de regels op project gegroepeerd waren. Bij het uitklappen van een groep viel de nieuwste invoerregel hierdoor uit het zicht. In de nieuwe versie van QicsMilestones zal de pagina bij het uitklappen van de groep een scrolbalk krijgen zodat de nieuwste invoerregels zichtbaar blijven. Daarnaast worden de nieuwste invoerregels automatisch geselecteerd zodat ze beter zichtbaar zijn.

Voeg handmatige mutatiereden toe bij verandering van de hoeveelheden

De gebruiker kan nieuwe (handmatige) regels toevoegen op een factuurvoorstel.

Deze optie (voorheen genaamd ‘nieuw’) is hernoemd naar ‘Nieuw (bijboeking/afboeking)’, zodat direct duidelijk is wat deze optie doet.

Voorheen creëerde deze optie een nieuwe factuurregel, waar de gebruiker de velden als type, medewerker, prijs e.d. kon invullen. Vaak was het echter lastig te zien waar de nieuwe factuurregel was toegevoegd. In de nieuwe versie van QicsMilestones zal er een popup worden geopend met daarop de details van de nieuwe factuurregel:

factuurregel.png

De gebruiker kan de velden bekijken en/of aanpassen voordat de nieuwe factuurregel zal worden toegevoegd.

Er is tevens een nieuw tabje op de popup toegevoegd. Het tabje ‘Totalen’ laat zien welke impact de nieuwe factuurregel op de bedragen voor de geselecteerde factuurregels én op de volledige factuur heeft.

De gebruiker kan de bedragen aanpassen om de bedragen van de gehele factuur of de geselecteerde factuurregels te beïnvloeden. Deze optie vervangt de functie die in Silverlight bekend was als ‘Aanpassen totaalbedrag van de geselecteerde regels’.

In onderstaande voorbeeld zijn er een aantal factuurregels geselecteerd en is de optie ‘Nieuw (bijboeking/afboeking)’ aangeklikt. De gebruiker wil een factuurregel toevoegen, zodanig dat het totaalbedrag op € 200 uitkomt:

totaalbedrag.png

Zodra de gebruiker op ‘OK’ klikt, wordt er een extra factuurregel aangemaakt voor het verschil tussen het oorspronkelijke bedrag en het gewenste bedrag.

Eerste zoekresultaat automatisch gekozen bij het gebruiken van de tabtoets

Het eerste zoekresultaat zal bij de snelle invoer automatisch gekozen worden wanneer de gebruiker op de tabtoets drukt om naar de volgende kolom te gaan, ongeacht of er één of meerdere resultaten worden gevonden.

 

zoekresultaat.png

Default bestandsformaat bijlage e-mail op bedrijfsniveau vastleggen

Wanneer er een nieuwe klant werd aangemaakt (bijvoorbeeld bij het importeren ervan), werd de instelling voor e-mailbijlages automatisch op XML-formaat gezet. De gebruiker kan vanaf nu op bedrijfsniveau het standaard bestandsformaat van de factuurbijlage bepalen:

factuurbijlage.png

Medewerkerstarief wordt bij facturatieafspraken gebruikt

Bij facturatie afspraken die als termijnbedragen worden gefactureerd, worden vanaf nu altijd de tarieven per medewerker als tarief gebruikt bij het boeken van de uren.

Voorbeeld: Jan heeft een uurtarief van € 100 en Piet heeft een uurtarief van € 150. Ze schrijven allebei één uur op een project dat voor een fixed fee van € 300 wordt gefactureerd. Het factuurbedrag is dan € 300, met een productiewaarde van € 250.

Vorige release: februari 2018

Volgende release: april 2018

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk