Velden aangepast ter voorbereiding op e-billing met UBL
Ter voorbereiding op e-billing met UBL zijn alvast een aantal velden op bedrijfs- en klantniveau toegevoegd. Wij zullen binnenkort met instructies komen, zodat u weet wat u moet doen om met UBL aan de slag te kunnen.
Herstel factuurinstellingen op productie wanneer het project is aangepast
Bij uren en onkosten kunt u aangeven of een invoer wel of niet gefactureerd wordt. Bij het aanmaken van een nieuwe invoer wordt de factuurinstelling afgeleid van de projectinstellingen. Naderhand kan er (per invoer) een uitzondering worden gemaakt.
Wanneer een invoer van het ene naar het andere project werd verplaatst, behielden de uren en onkosten in de oude versie hun instelling. Dit bleek echter niet handig in situaties waarbij de uren en onkosten werden verplaatst van een ‘fixed price’ naar een ‘uurtje-factuurtje’ project. De uren en onkosten waren dan namelijk niet te factureren op het nieuwe project.
In de nieuwe versie worden de factuurinstellingen automatisch omgezet naar de overkoepelende projectinstellingen van het project waar de invoer naartoe wordt verplaatst.
Prestatie van achtergrondprocessen verbeterd
De prestatie van de achtergrondprocessen binnen QicsMilestones is verbeterd. De verbetering kan worden opgemerkt wanneer er een grote hoeveelheid records met achtergrondprocessen worden verwerkt, zoals het goedkeuren van uren en onkosten of het aanmaken van facturen.
Open rapporten als bestand in uw browser
In de vorige versie werden rapporten geopend via een ‘rapport viewer’. Vanwege technische problemen is deze viewer in de nieuwe versie vervangen. Een rapport wordt nu direct als PDF bestand in uw browser geopend. Rapporten kunnen ook in andere bestandsformaten worden geopend, zoals een MS Word of MS Excel formaat.
Via het veld [Rapport output type] is het output type van de rapporten aan te passen:
Wanneer de gebruiker op [Openen] klikt wordt er een achtergrondtaak gestart. De gebruiker kan vervolgens kiezen om het rapport te openen of te downloaden:
[Huidig wachtwoord] verplicht bij [Mijn wachtwoord veranderen]
Om veiligheidsredenen, maar ook in het geval dat een bedrijf zijn wachtwoorden centraal beheert en niet wil dat een gebruiker zijn/haar wachtwoord individueel aanpast, moet het huidige wachtwoord voortaan worden opgegeven bij een wachtwoordwijziging.
Dit is van toepassing wanneer de gebruiker via het gebruikersmenu rechts bovenin klikt op [Mijn wachtwoord veranderen]:
Het wachtwoord kan niet worden aangepast zonder het huidige wachtwoord in te vullen bij [Huidig wachtwoord]:
De gebruiker kan het wachtwoord ook aanpassen onder [Mijn account]. In dit geval is het invoeren van het huidige wachtwoord niet verplicht. Het is momenteel namelijk de enige manier voor de gebruiker, of systeembeheerder, om een nieuw wachtwoord in te stellen wanneer het huidige wachtwoord is vergeten. Door middel van toegangsrechten kunt u voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot deze functie.
Opmerkingen