Werken met tegels

Volgen

U werkt al enige tijd met QicsMilestones en begint er al handig in te worden. Vaak heeft u een aantal terugkerende werkzaamheden. Bij het opstarten van de applicatie gaat u waarschijnlijk naar een specifiek menu en past u een aantal filters en kolommen aan, zodat u de voor u relevante informatie te zien krijgt.  Zou het niet mooi zijn als u dit de volgende keer niet hoeft te doen doordat de instellingen opgeslagen worden? Dat kan door te werken met tegels.

Afhankelijk van de rol waar u aan gekoppeld bent, ziet u op de startpagina van QicsMilestones een aantal gekleurde vlakken. (In een enkel geval krijgt u een blanco pagina te zien). Deze zogeheten tegels zijn snelkoppelingen naar pagina's in QicsMilestones en kunt u geheel naar eigen wens inrichten.

Hoe maak ik een tegel aan?

• Ga naar de pagina waarvan u een tegel wilt maken.
  • Kies vervolgens rechtsboven in het scherm voor [Weergave toevoegen].

Bij de optie [Aangepaste weergave] worden uw aanpassingen opgeslagen.

De volgende aanpassingen worden opgeslagen:

• Filters
    • Kolommen: Rechtsklik met uw muis op de balk achter de naam van een kolom en selecteer [Aanpassen kolommen] om aan te geven welke zichtbaar zijn..
    • Kolombreedte: Pas de kolombreedte aan door met uw muis op de scheiding tussen de kolomnamen te klikken en te schuiven.
    • Volgorde: Klik op een kolom en sleep deze naar een andere plek op uw scherm en laat uw muis los.
    • Sortering: Klik op een kolom om oplopend te sorteren. Klik nogmaals op de kolom om aflopend te sorteren.

• Vink [Toont de telling op uw startpagina] aan om in de tegel te zien hoeveel regels aan de opgegeven filters voldoen.

• Klik op [OK].

Er is nu een tegel op uw startpagina aangemaakt.  Het menu [Mijn weergaven]

De tegels die u aanmaakt ziet u ook boven in het scherm terug onder het menu [Mijn weergaven]:

Maak processtappen inzichtelijk

U kunt de weergaven ook gebruiken om verschillende processtappen inzichtelijk te maken.

Maak bijvoorbeeld de volgende weergaven aan:

1. Uren en onkosten goedkeuren
  2. Voorschotten en termijnen goedkeuren
  3. Facturen aanmaken
  4. Voorschot en verreken facturen aanmaken
  5. Facturen goedkeuren
  6. Facturen versturen

Pas de volgorde van tegels aan

• Klik op een tegel en sleep deze naar een andere plek op uw startpagina en laat uw muis los.

Pas een tegel aan of verwijder een tegel

Een tegel verwijderen of aanpassen kan op twee manieren:

• Ga naar [Mijn weergaven] en klik op het potloodje om de weergave te bewerken of op het kruisje om de weergave te verwijderen.
  • Ga op uw startpagina met uw muiswijzer over de tegel en klik op het potloodje om de weergave te bewerken of op het kruisje om de weergave te verwijderen.