Release notes update 109/110 - release 19 april 2016

Volgen

Release nieuw ureninvoerscherm (HTML5)

Tijdschrijven in QicsMilestones kan voortaan in alle browsers en op alle devices*. Met de release van de HTML5-versie van het ureninvoerscherm kunt u voortaan uren en onkosten in Google Chrome en met een tablet boeken. Als u gebruikt maakt van Internet Explorer bepaalt u zelf in welke versie u werkt. U kunt dus ook gewoon gebruik blijven maken van het bestaande ureninvoerscherm.

Hoe werkt het?
U kunt op twee manieren in het nieuwe invoerscherm komen: via het 'oude' scherm of rechtstreeks via https://qicsmilestones.qics.nl/html Als u in Chrome wilt werken, dient u gebruik te maken van deze directe link.

In IE kunt u ook via het 'oude' scherm in de nieuwe release komen. In uw overzichtsscherm krijgt u de volgende melding te zien: [Probeer de nieuwe versie van dit scherm].Klik op deze link om naar de nieuwe omgeving te gaan. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en ga direct aan de slag.

Omdat de nieuwe versie iets anders werkt dan u in QicsMilestones gewend bent, hebben wij een handleiding gemaakt met daarin onder meer tips en tricks. Ook vindt u hier handige videotutorials. Uiteraard zijn we ook heel benieuwd naar wat u van deze nieuwe versie vindt. Heeft u feedback of wilt u een suggestie doen? Laat het ons weten.

* Het nieuwe ureninvoerscherm werkt op alle pc’s, notebooks en tablets (indien niet kleiner dan de iPad mini). Tijdschrijven via de smartphone kan uiteraard ook nog steeds en wel via https://qicsmilestones.qics.nl/mobile.

7757 Kolom [Bedrag] toegevoegd aan [Gemiddeld tarief per project]-rapport

In het rapport [Gemiddeld tarief per project] is een nieuwe kolom, [Bedrag], toegevoegd. Deze toont het bedrag dat berekend is door de uren uit de kolom [Uren] te vermenigvuldigen met het verkooptarief:

7826 Filter op projectcode bij het aanmaken van facturen

Bij het aanmaken van facturen kunt u voortaan ook filteren op projectcode. Voer een projectcode of projectnaam (of een gedeelte van een projectnaam) in om boekingen van een project te selecteren. Als u een project geselecteerd heeft, zal zowel de code als de naam van het project in het filterscherm getoond worden:7758 Gebruikte btw-codes kunnen niet verwijderd worden

Voorheen was het mogelijk om bij instellingen btw-codes, die gebruikt werden op bestaande facturen, te verwijderen. In deze nieuwe versie krijgt u voortaan een bericht dat de btw-code niet verwijderd kan worden, omdat deze in gebruik is.

7989 Bewerk de taak op de factuurregel

Bij de vorige versie hebben wij op de detailpagina van een factuur de kolom [Taken] toegevoegd die alleen gelezen kon worden. In deze nieuwe release is deze kolom wel te bewerken. Bij het aanpassen van de taak op de factuurregel wordt de boeking niet gewijzigd. Deze blijft gekoppeld aan de oorspronkelijke taak. Als u op de factuurregel het project verandert, krijgt de taak de waarde: [Geen taak].

 

De taak is ook te bewerken in het popup scherm als u een factuurregel opent. Hier ziet u tevens de originele waarde in de tooltip van het veld [Taal] (plaats hiervoor uw cursor boven het veld).7942 Filter facturen op status synchronisatie

Op de overzichtspagina van facturen is een nieuwe filteroptie toegevoegd: [Status synchronisatie]. Hiermee kunt u facturen selecteren die een bepaalde status hebben, bijvoorbeeld [Fout], en eventueel hiervan een weergave op uw startpagina maken.


 

Met deze op maat gemaakte weergave ziet u van welke facturen de export is mislukt:

Op de startpagina ziet u in de tegel van de weergave het aantal foute facturen:

 

En ook: Sla pdf-factuur ook op in Exact Online

Als u QicsMilestones heeft gekoppeld aan Exact Online, kunt u voortaan de pdf van een verkoopfactuur ook opslaan in Exact Online. Als u hier gebruik van wenst te maken, neem dan even contact met ons op. Wij zetten deze functie dan kosteloos voor u aan. Ook alle historische facturen (in pdf-vorm) zullen naar Exact Online worden overgezet.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk