Hoe kan ik mijn uren/onkosten invoeren?

Volgen
  • Klik in de weekbalk om een week te selecteren of selecteer bij het kalender-icoontje een week (en/of jaar).

Let op: standaard wordt de huidige week op de voorgrond weergegeven.

Het boeken van uren/onkosten kan op zes verschillende manieren:

1. Via de menubalk/link in het overzichtsscherm
2. Via de zoekfunctie
3. Via kopiëren
4. Via het [+]-teken naast een reeds ingevoerde regel
5. Via het bewerken van een bestaande regel
6. Door uren op een bestaande regel toe te voegen

Bekijk ook de video:

1. Via de menubalk/link in het overzichtsscherm

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uren, dan wel onkosten, te boeken.
  • Klik in de menubalk op het plusje [+]. Of klik in het overzichtsscherm op [Voeg uren/onkosten toe].

Let op: de link in het overzichtsscherm is alleen zichtbaar als er nog geen uren/onkosten in een week zijn geboekt.

• Selecteer in het nieuw geopende scherm een project. Gebruik eventueel de zoekfunctie om te filteren op onder meer projectcode, projectnaam, relatiecode of naam relatie.
  • Voer bij [Invoer: x uren] een taak en omschrijving in. Selecteer eventueel een eerdere omschrijving uit het drop-down-menu.
  • Voer het aantal uren in dat u in de week aan deze taak heeft gewerkt en pas per dag de tijden aan.
  • Bij [Nog benodigde uren] ziet u hoeveel uren u nog dient te besteden aan de gekozen taak.
  • Vul, bij het boeken van onkosten, eveneens een taak en omschrijving in en geef per dag het aantal onkostenboekingen aan.
  • Selecteer [Status=Ingediend] om uw uren door te geven of [Status=Concept] als u de boeking later nog wilt bewerken.
  • Selecteer bij [Artikel] een artikel waar u uren op wilt schrijven. Gebruik eventueel de zoekfunctie om te filteren op onder meer artikelcode, artikelnaam of artikelgroep.
  • Voer eventueel de overige gegevens in (o.a. [Mutatiereden factuur]; [Onregelmatigheidstoeslag]).
  • Klik op [OK].

2. Via de zoekfunctie

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uren, dan wel onkosten, te boeken.
  • Klik in het menu op de zoekbalk en typ een zoekterm in, bijvoorbeeld een projectnaam of eerdere omschrijving, en geef aan waar u wilt zoeken: [Huidige week], [Recente 4 weken] of [Alle toegestane projecten].

Om uren te schrijven op uw selectie, doet u als volgt:

• Rechtsklik met uw muis op het project en kies [Voeg uren/onkosten toe].
  • Voer uw uren/onkosten in (zie uitleg bij optie 1).

U kunt ook rechtstreeks in uw overzichtsscherm uren/onkosten boeken:

• Klik op een dag in de projectregel en voer het aantal uren/onkosten in. Typ rechtstreeks het aantal in of gebruik het [-/+]-scherm.

Let op: het [-/+]-scherm voegt steeds een tijd toe die afhankelijk is van uw gekozen tijdsinterval

• Klik eveneens op de projectregel om een taak en omschrijving in te voeren. Selecteer eventueel een eerder gekozen taak/omschrijving uit het drop-down-menu.
  • Open eventueel het project om meer informatie aan de boeking toe te voegen.

Bekijk ook de video:

3. Via kopiëren

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uren, dan wel onkosten, te boeken.
  • Selecteer een bestaande boeking. Gebruik eventueel de zoekfunctie om deze te vinden.
  • Klik in de menubalk op [Kopieer of verplaats] of [Kopieer] of rechtsklik met uw muis op [Kopieer of verplaats] of [Kopieer].

Let op: bij [Kopieer of verplaats] kopieert/verplaatst u een boeking naar een door u gekozen dag/week. Bij [Kopieer] wordt een boeking automatisch in dezelfde week gekopieerd.

Als u kiest voor [Kopieer of verplaats], wordt een nieuw scherm geopend.

• Selecteer een week (en eventueel een jaar).
  • Vink aan op welke dagen in die week u de boeking wilt kopiëren.
  • Vink eventueel [Verwijder de oorspronkelijke regels] aan als u de boeking enkel wilt verplaatsen.
  • Klik op [OK].
  • Open eventueel de boeking(en) om deze aan te passen.

Bekijk ook de video:

4. Via het [+]-teken voor een reeds ingevoerde regel

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uren, dan wel onkosten, te boeken.
    Let op: u kunt deze optie alleen gebruiken als u uw uren en onkosten per project heeft gegroepeerd.
  • Selecteer een bestaand project. Gebruik eventueel de zoekfunctie om dit te vinden
  • Klik op het plusje [+] dat voor het project staat.
  • Voer uw uren/onkosten in (zie uitleg bij optie 1).

5. Via het bewerken van een bestaande regel

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uren, dan wel onkosten, te boeken.
  • Selecteer een bestaande boeking. Gebruik eventueel de zoekfunctie om deze te vinden.
  • Klik op [Openen] of rechtsklik met uw muis op [Openen].
  • Voer uw uren/onkosten in (zie uitleg bij optie 1).

U kunt ook rechtstreeks in uw overzichtsscherm uren/onkosten boeken:

• Klik op een dag in de projectregel en voer het aantal uren/onkosten in. Typ rechtstreeks het aantal in of gebruik het plus/min-menu.

Let op: het [-/+]-menu voegt steeds een tijd toe dat afhankelijk is van uw gekozen tijdsinterval

• Klik eveneens op de projectregel om een taak en omschrijving in te voeren. Selecteer eventueel een eerder gekozen taak/omschrijving uit het drop-down-menu.
  • Open eventueel het project om meer informatie aan de boeking toe te voegen.

6. Door uren op een bestaande regel toe te voegen

• Kies het tabblad [Uren] of [Onkosten] om uw uren dan wel uw onkosten te boeken.
  • Selecteer een bestaande boeking. Gebruik eventueel de zoekfunctie om deze te vinden.
  • Rechtsklik met uw muis op de boeking en selecteer [Voeg uren/onkosten toe].
  • Voer uw uren/onkosten in (zie uitleg bij optie 1).

U kunt ook rechtstreeks in uw overzichtsscherm uren/onkosten boeken:

• Klik op een dag in de projectregel en voer het aantal uren/onkosten in. Typ rechtstreeks het aantal in of gebruik het [-/+]-menu.

Let op: het [-/+]-menu voegt steeds een tijd toe dat afhankelijk is van uw gekozen tijdsinterval

• Klik eveneens op de projectregel om een taak en omschrijving in te voeren. Selecteer eventueel een eerder gekozen taak/omschrijving uit het drop-down-menu.
  • Open eventueel het project om meer informatie aan de boeking toe te voegen.