Kan ik een niet-declarabel artikel achteraf toch doorbelasten?

Volgen

In QicsMilestones kan voor ieder artikel worden aangegeven of het standaard wel of niet declarabel is. (Zie: Hoe maak ik een artikel aan?)
Tijdens het schrijven van uren kunt u daarvan afwijken. Dat doet u als volgt:

• Ga naar [Productie] -> [Invoeren uren/onkosten].
  • Selecteer de urenboeking en dubbelklik om te openen, of rechtsklik met uw muis op [Openen].
  • Klik op [Alle velden tonen] om het scherm verder uit te klappen.
  • Vink het veld [Wordt gefactureerd] aan of uit.
  • Selecteer een mutatiereden factuur.
  • Klik op [Opslaan].

Het is dus mogelijk om een declarabel artikel later alsnog uit te sluiten van facturatie. In dat geval wordt het artikel op een factuurvoorstel zichtbaar gemaakt met een extra regel, waarmee het bedrag alsnog wordt afgetrokken van het bedrag dat op de oorspronkelijke regel wordt getoond. Ook in het onderhanden werk rapport wordt het artikelbedrag getoond als zijnde afgetrokken van het totaalbedrag.

Ook een niet declarabel artikel kan hiermee achteraf toch doorbelast worden aan een klant. In zo’n geval wordt ook een extra regel toegevoegd op het factuurvoorstel en wordt in het onderhanden werk rapport het artikelbedrag getoond als zijnde opgeteld bij het totaalbedrag