Hoe leg ik het projectbudget vast?

Volgen
  • Ga naar [Instellingen] -> [Projecten].
  • Selecteer een project en klik op [Wijzigen] of rechtsklik met uw muis op [Wijzigen]. Of maak een nieuw project aan.
  • Geef bij [Projectbudget] aan hoeveel het budget in euro’s en/of in uren bedraagt.
  • Vink [Het budget in geld bedraagt...] aan als u met uw klant heeft afgesproken dat er niet meer dan een bepaald bedrag gefactureerd wordt. Vul vervolgens het bedrag in dat u met uw klant heeft afgesproken.
  • Vink [Het budget in uren bedraagt...] als u een maximum aantal uren wilt vastleggen die op het project geschreven mogen worden.
  • Geef bij [Project budget] het maximum aantal uren aan dat op het project geschreven mag worden.

• Kies voor [Budget per medewerker] als u het budget per medewerker wilt bepalen. Deze optie kunt u bijvoorbeeld gebruiken wanneer u een intern project voor verlofuren aanmaakt. U kunt dan per medewerker het vakantiesaldo invoeren.
  • Klik op [Toevoegen budget medewerker] om een medewerker te selecteren.
  • Dubbelklik in de kolom [Budget] om het budget in te voeren.
  • Kies [Budget per projecttaak] om een budget per taak in te voeren zoals u dat in de projectplanning bij de project breakdown heeft vastgelegd.
  • Klik op de link om naar de project taakhiërarchie te gaan en een budget voor de taak vast te leggen.
    Indien u voor deze optie kiest, adviseren wij u bij het onderdeel [Invoeren uren/onkosten en planning] aan te geven dat het invoeren van taken verplicht is tijdens het boeken van uren.