Hoe maak ik een (standaard) btw-code aan?

Volgen
  • Ga naar [Instellingen] -> [BTW codes].
  • Klik op [Nieuw].
  • Geef de btw-code een naam (bijvoorbeeld 21% btw) en een code (bijvoorbeeld 21).
    Als u QicsMilestones koppelt aan een financieel pakket, moet deze code overeenkomen met de btw-code in uw financiële pakket.
  • Voer bij [Percentage] het btw-percentage in.
    Alle btw-codes die in QicsMilestones gebruikt worden zijn exclusief.
  • Geef bij [BTW verlegd] aan als de btw in een ander land wordt betaald.
    We kunnen dan op de lay-out een afwijkende tekst printen voor facturen waarbij dit van toepassing is.
  • Vink [Standaardinstellingen] aan als u de btw-code als standaard wilt instellen.
    Deze code zal dan voor alle facturen gebruikt worden, indien er geen btw-codes op relatie- of artikelniveau zijn gekoppeld.

Heeft u een klant met een afwijkend btw-percentage? Dan kunt u bij [Instellingen] -> [Relaties] de juiste btw-code koppelen.

Het btw-percentage dat aan de klant gekoppeld is, heeft dus voorrang op het btw-percentage dat aan een artikel gekoppeld is. Is er geen btw-percentage aan de klant gekoppeld, dan wordt het BTW percentage van het artikel gebruikt. Hierdoor kunt u meerdere BTW codes op een factuur gebruiken, bijvoorbeeld bij het doorbelasten van onbelaste verschotten. Op de standaard factuurlay-out wordt de grondslag van de BTW uitgesplitst.