Hoe wordt een financiële boeking vanuit QM in Twinfield gemaakt?

Volgen

Gebruikt u QicsMilestones in combinatie met Twinfield? Dan is het mogelijk om financiële boekingen vanuit QicsMilestones aan te maken in Twinfield. In dit artikel leggen wij uit hoe QM een financiële boeking in Twinfield maakt. De volgende gegevens zijn van belang:

• Factuurnummer = boekstuknummer
  • Regel omschrijving
  • Groepering
  • Dagboek

Factuurnummer
Bij het aanmaken van facturen in QicsMilestones, wordt het factuurnummer door QicsMilestones aangemaakt en overgenomen door Twinfield. Wilt u de nummering van uw facturen aanpassen? Volg dan de volgende stappen:

• Ga naar [Instellingen] -> [Bedrijven].
  • Selecteer het bedrijf waarvoor u deze wijziging wilt doorvoeren en klik op [Openen] of rechtsklik met uw muis op [Openen].
  • Klik op [Wijzigen].
  • Klik bij het kopje [Facturatie] op [Zet de teller terug]:

• Vul het gewenste nummer in en klik op [Ok]:

• Klik nogmaals op [Ok] om de wijziging op te slaan.
  • Uw factuurnummers zijn aangepast.

Regel omschrijving
Elke boekingsregel heeft in QicsMilestones een veld omschrijving. Aan deze omschrijving kunt u de volgende variabelen meegeven:

• Projectcode
  • Projectnaam
  • Itemcode
  • Itemnaam
  • EmployeeCode
  • EmployeeNaam
  • Factuurtekst
  • Projectmanager afkorting
  • Projectmanagercode

Welke variabele meegeven wordt, kunt u laten inrichten door uw QicsMilestones consultant.

Groepering
De boekingen, die vanuit QicsMilestones in Twinfield worden aangemaakt, worden gegroepeerd op omzetrekening en btw code. Aan de items in QicsMilestones kunt u een omzetrekening koppelen (Settings/Items/Revenue). De boekingen in het verkoopboek in Twinfield worden dan:

Debet    Credit
 Debiteuren
   Omzet
   Af te dragen BTW

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Voorbeeld 1:

Deze factuur is in QicsMilestones aangemaakt:

Parameter Project.

Medewerker   Artikel   Omzetrekening   Project   Tarief   aantal   bedrag   Btw
 A  ASSEM   8009 F55-010-03   56 112  21
 A  CONS   8009 F55-010-03   56 6 336  21
 B  ASSEM   8009 F55-010-03   88 3 264
            712

Bij deze factuur wordt de volgende boeking in Twinfield aangemaakt:

Voorbeeld 2:

Deze factuur is in QicsMilestones aangemaakt:

Parameter Itemcode.

Medewerker   Artikel   Omzetrekening   Project   Tarief   aantal   bedrag   Btw
 A  ASSEM 8009  F55-010-03   56  112  21
 B  ASSEM 8009  F55-010-03   88 264  21
            367
 A  CONS 8021  F55-010-03   56  336
            336

Bij deze factuur worden de volgende boekingen in Twinfield aangemaakt:

Voorbeeld 3:

Deze factuur is in QicsMilestones aangemaakt:

Parameter Projectcode.

Medewerker   Artikel   Omzetrekening   Project   Tarief   aantal   bedrag   Btw
 A ASSEM  8009  F55-010-03   56  112  21
 A ASSEM 8009  F55-010-03   56  1 56  21
            168

Bij deze factuur wordt de volgende boeking in Twinfield aangemaakt:

Voorbeeld 4:

Deze factuur is in QicsMilestones aangemaakt:

Parameter Projectcode.

Medewerker   Artikel   Omzetrekening   Project   Tarief   aantal   bedrag   Btw
ASSEM  8009  F55-010-03   56  112
CONS  8021  F55-010-03   56  336  21

Bij deze factuur worden de volgende boekingen in Twinfield aangemaakt:

Dagboek
Het standaard verkoopdagboek van Twinfield is VRK, de standaard tegenrekening is 1300.

Wilt u een ander verkoopboek of tegenrekening koppelen? Vraag uw QicsMilestones-consultant dit aan te passen in QicsMilestones.

Wat kan ik importeren vanuit Twinfield?
Wat is de synchronisatie-interval met Twinfield?
Hoe maak ik een gebruiker aan in Twinfield?