Hoe boek ik een factuurregel naar een andere klant of ander project?

Volgen
  • Ga naar [Facturatie] -> [Facturen].
  • Selecteer de factuur en rechtsklik met uw muis en kies [Openen].
  • Selecteer de factuurregel en rechtsklik met uw muis en kies [Overboeken].

U kunt nu kiezen uit drie mogelijkheden:

1. [Factuurregel overboeken naar een nieuwe factuur voor dezelfde klant]
De factuurregel wordt overgeboekt naar een nieuwe factuur. De status van de factuurregel verandert in [Te verschuiven].

• Klik op [OK] om een nieuw factuurvoorstel aan te maken voor de overgeboekte factuurregel.
  • De overgeboekte factuurregel staat nu op [Handmatig], krijgt de status [Afgeboekt] en verschijnt als nulregel op de factuur.

Let op: hele facturen kunnen niet worden overgeboekt. Dit geldt ook voor goedgekeurde of verwerkte factuurregels.

2. [Factuurregel overboeken naar een andere klant of project]

• Selecteer in het nieuwe scherm de juiste klant en het juiste project.
  • Klik op [OK].
  • De status van de factuurregel is veranderd in [Te verschuiven].
  • Klik opnieuw op [OK] om een nieuw factuurvoorstel voor de geselecteerde klant aan te maken.

De originele factuurregel is afgeboekt en op € 0,- gezet. Op het nieuwe factuurvoorstel heeft de factuurregel de status [Handmatig].
Let op: Als u meerdere factuurregels uit een factuur wilt overboeken, keur het factuurvoorstel dan pas goed als alle factuurregels uit het voorstel zijn overgeboekt.

3. [Factuurregel overboeken naar een bestaande factuur]

• Kies in het nieuwe scherm waar de factuurregel naar overgeboekt moet worden.
  • Klik op [OK] om de factuurregel over te boeken naar het doelfactuurvoorstel.
    Ook dit factuurvoorstel staat nu op [Handmatig].